HomeΚΟΣΜΟΣΤο ΝΑΤΟ καταγγέλλει παραβίαση της εκεχειρίας στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ καταγγέλλει παραβίαση της εκεχειρίας στην Ουκρανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η διεθνώς συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία παραβιάζεται από τη Ρωσία «ξανά και ξανά», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επέκρινε επίσης τους ρωσικούς αιφνιδιαστικούς στρατιωτικούς ελέγχους μαχητικής ετοιμότητας, λέγοντας ότι υπονομεύουν τη σταθερότητα.

«Η κατάπαυση του πυρός παραβιάζεται ξανά και ξανά και αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ με θέμα την Ουκρανία. «Η Ρωσία υποστηρίζει τους αυτονομιστές… με εξοπλισμό, με όπλα. Συγκεντρώνουν επίσης στρατεύματα κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων», δήλωσε.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να αποφασίσουν αυτόν τον μήνα αν θα παρατείνουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Ρωσία εξαιτίας της κρίσης.

Ο Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε επίσης πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ θα δείξουν τη «σταθερή υποστήριξή» τους στην Ουκρανία υποδεχόμενοι τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο κατά την σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσουν τον Ιούλιο στη Βαρσοβία.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση