HomeΚΟΣΜΟΣΑργεντινή: Πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος πέταγε τσάντες με λεφτά σε μοναστήρι

Αργεντινή: Πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος πέταγε τσάντες με λεφτά σε μοναστήρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενας αξιωματούχος της πρώην κυβέρνησης, της Κριστίνα Φερνάντεζ, στην Αργεντινή, συνελήφθη την Τρίτη ενώ προσπαθούσε να κρύψει εκατομμύρια σε ένα μοναστήρι.

Γείτονας του μοναστηριού ειδοποίησε τις αρχές, όταν είδε έναν άνδρα να πετά τσάντες μέσα στο χώρο του μοναστηριού, κοντά στο Μπουένος Αιρες. Οταν η αστυνομία έφτασε εκεί και συνέλαβε τον άνδρα, διαπίστωσε ότι ήταν ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Εργων, Χοσέ Λόπεζ! Και οι εκπλήξεις μόλις είχαν ξεκινήσει.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Associated Press, ανακάλυψαν δεσμίδες με χαρτονομίσματα σε περισσότερα από 160 πακέτα, μέσα στις τσάντες, ενώ κι άλλα χρήματα είχαν μεταφερθεί στην κουζίνα του μοναστηριού, ενώ μερικά ήταν ακόμη στο αυτοκίνητό του.

Ο υπουργός Ασφαλείας της επαρχίας του Μπουένος Αιρες, Κρίστιαν Ριτόντο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Λόπεζ ήταν σε κατάσταση σοκ όταν τον συνέλαβαν και ότι φέρεται να προσπάθησε να δωροδοκήσει την αστυνομία. «Βρήκαμε δολάρια, γεν, ευρώ και το νόμισμα του Κατάρ… Είναι πολλά χρήματα», πρόσθεσε, χωρίς να είναι σε θέση να μιλήσει για ακριβές ποσό, καθώς η καταμέτρηση δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη.

Πάντως, ο Ντάριο Κούμπαρ, ο δήμαρχος της περιοχής, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι αρχές βρήκαν πάνω από 7 εκατ. δολάρια στο μοναστήρι. «Είναι σχεδόν βγαλμένο από ταινία», σχολίασε ο Μάρκος Πένα, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Αργεντινής, Μαουρίσιο Πνα. «Είμαστε σοκαρισμένοι γιατί δεν πρόκειται για χαμηλόβαθμο αξιωματούχο. Ηταν επικεφαλής των δημοσίων έργων, που αμφισβητήθηκαν τόσο και είδαμε τόση διαφθορά», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση