HomeΣΠΟΡΠορτογαλία – Ισλανδία 1-1

Πορτογαλία – Ισλανδία 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Πορτογαλία δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και η πρωτάρα, αλλά σκληροτράχηλη Ισλανδία πήρε το 1-1 στην πρεμιέρα των δύο στον ΣΤ’ όμιλο του Euro 2016. Νάνι και Μπγιάρνασον τα γκολ του αγώνα.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Από τη στιγμή που ο αιφνιδιασμός που κυνήγησαν οι Ισλανδοί έφερε τη διπλή ευκαιρία του Γκίλφι Σίγκουρντσον, αλλά όχι αποτέλεσμα, η Πορτογαλία έπαιξε όπως είχε σχεδιάσει. Με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας σε μικρές αποστάσεις, ανεβάσματα των δύο επιθετικογενών μπακ και πλαγιοκοπήσεις, αφού οι χαφ συνέκλιναν προς τα μέσα για ν’ αφήνουν χώρους.

Βιερίνια από δεξιά και Γκερέιρο από αριστερά συμμετείχαν ενεργά στην ανάπτυξη και δεδομένου ότι Ρονάλντο – Νάνι δεν έμεναν καθηλωμένοι στο κουτί ήταν εύκολο να βγουν συνεργασίες. Που έφεραν ευκαιρίες όπως η κλασική Νάνι στο 23′ (κεφαλιά που έβγαλε με το πόδι ο Χάλντορσον) και το γκολ του ίδιου στο 31′ από ασίστ του Αντρέ Γκόμες. Οι Ίβηρες τέλειωσαν το πρώτο ημίχρονο με 12 τελικές (6 στην εστία) και ο Ισλανδός γκολκίπερ είχε τις περισσότερες επαφές (30) από οποιονδήποτε συμπαίκτη του.

Μόνο που το απρόσμενο 1-1 από τον ξεχασμένο (από τον Βιερίνια) Μπγιάρνασον στο 50′, με ωραίο τελείωμα, μετέβαλε τα δεδομένα στο χορτάρι. Οι Ισλανδοί ανέκτησαν αυτοπεποίθηση, κυρίως όμως πίστη στο θετικό αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος πλημμύρισαν από άγχος. Οι επιλογές δεν ήταν οι ενδεδειγμένες, μόνο η κεφαλιά του Νάνι από το φάουλ του Γκερέιρο στο 71′ έφερε σε δύσκολη θέση την αντίπαλη άμυνα.

Με τον Κουαρέσμα στο τελευταίο τέταρτο ο Πορτογάλος εκλέκτορας πείραξε το 4-4-2 παίζοντας με εξτρέμ (4-3-3), αργότερα έβαλε και δεύτερο φορ (Έντερ) σ’ ένα σχήμα 4-1-3-2, καμία εκ των επιλογών ωστόσο δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ρονάλντο στο 85′ θα μπορούσε να εκτελέσει καλύτερα με το κεγάλι, ταυτόχρονα όμως η Πορτογαλία θα μπορούσε να χάσει από την ωραία κίνηση και το τελείωμα του Φινμπόγκασον στο 86′. Πάλι καλά δηλαδή που έμεινε το 1-1.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τελείωσε 11 μπάλες, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στην 1η αγωνιστική των ομίλων. Μόνο που η το καλό σημάδι του περιορίστηκε στην κεφαλιά του 85′ που δεν ήταν μάλιστα δυνατή και βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ Χάλνταρσον. Με 1/11 τελικές εμφανώς υστέρησε.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣΠορτογαλία (4-4-2): Πατρίσιο, Βιερίνια, Καρβάλιο, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο (76′ Κουαρέσμα), Γκόμες (84′ Έντερ), Μουτίνιο (71′ Ρενάτο), Νάνι, Ρονάλντο

Ισλανδία (4-4-2): Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ρ.Σίγκουρντσον, Ούρνασον, Σκούλασον, Γκούρνασον, Γκ.Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον (90′ Ελ.Μπγιάρνασον), Μπ.Μπγιάρνασον, Σίγκθορσον (81′ Φινμπόγκασον), Μπόντβαρσον

Διαφήμιση
Διαφήμιση