HomeΣΠΟΡ1η αγωνιστική Εuro 2016, ποιες ομάδες απογοήτευσαν και ποιες ξεχώρισαν

1η αγωνιστική Εuro 2016, ποιες ομάδες απογοήτευσαν και ποιες ξεχώρισαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Σήμερα 14/6 , ολοκληρώθηκαν οι αγώνες για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2016 . Είχαμε αγώνες χωρίς πολλά γκολ , με τις ομάδες να ψάχνονται ακόμα στον αγωνιστικό χώρο αλλά υπήρχαν και ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις και κλασικές δυνάμεις και ομάδες που δεν έδειξαν τίποτα ακόμα.

Ομάδες που απογοήτευσαν :

Βέλγιο :  Η ομάδα του Βίλμοτς, φαβορί κατά πολλούς και δικιά μου προσωπική αγαπημένη , δεν κατάφερε να κερδίσει την σκληροτράχηλη και παθιασμένη Ιταλία καθώς παρά τις ευκαιρίες δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα της Σκουάντρα Ατζούρα . Όμως στα ακόλουθα παιχνίδια με πιο αδύναμες ομάδες όπως η Σουηδία και η Ιρλανδία δίνουν την ευκαιρία στο Βέλγιο εφόσον παρουσιαστεί σοβαρό να πάρει την πρόκριση.

Σουηδία : Οι Σουηδοί , κατάφεραν να μην κερδίσουν το πιο εύκολο παιχνίδι του ομίλου τους και μάλιστα ισοφάρισαν τους μαχητικούς Ιρλανδούς με αυτογκόλ. Πλέον το έργο τους κόντρα σε Βέλγιο-Ιταλία είναι πολύ δύσκολο αν και ομάδα που έχει τον Ζλάταν στην σύνθεσή της δεν μπορεί κάποιος να την ξεγράψει εύκολα.

Αγγλία : Κι όμως , οι Άγγλοι είχαν πολύ καλή απόδοση στο παιχνίδι με την Ρωσία και έχασαν την ευκαιρία να σπάσουν την κατάρα της πρεμιέρας από μια αδράνεια της άμυνας στο 92 .  Τώρα οφείλουν να πάρουν 2 νίκες κόντρα σε Ουαλία και Σλοβακία που έδειξαν καλά στοιχεία στο μεταξύ τους παιχνίδι για να αποφύγουν άλλη μια αποτυχία σε μεγάλο τουρνουά.

Με…αυτόματο πιλότο

Γαλλία : Οι διοργανωτές , αν και τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην πολύ αξιόμαχη Ρουμανία , πήραν χωρίς να θέλξουν με την απόδοση τους τη νίκη με 2-1 χάρη στο υπέροχο γκολ του Παγέ και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκρισή τους καθώς Ελβετία-Αλβανία δεν έδειξαν ότι μπορούν να την απειλήσουν .

Ισπανία : Οι κάτοχοι του τίτλου πήραν μια δύσκολη , όσο και υπερπολύτιμη νίκη στα τελευταία λεπτά κόντρα στους Τσέχους με 1-0 και κοιτάζουν τα παιχνίδια με Τουρκία και την ποιοτική Κροατία που θα κρίνουν την συνέχεια τους στην διοργάνωση.

Γερμανία : Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές , με σβηστές τις μηχανές κέρδισαν με 2-0 την Ουκρανία και έδειξαν ότι αν και παίρνουν νίκες ακόμα και σε κακή μέρα δεν αποτελούν φόβητρο όπως πριν 2 χρόνια.

Ομάδες που εντυπωσίασαν :

Ιταλία : Η Σκουάντρα Ατζούρα , ήταν εντυπωσιακή κόντρα στο Βέλγιο και με όπλο την φανταστική της άμυνα και τις αντεπιθέσεις , νίκησε με 2-0 και έβαλε θεμέλια πρόκρισης. Κύριο χαρακτηριστικό των Ιταλών το πάθος που έδειξαν με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πανηγυρισμό του Μπουφόν στο τέλος του αγώνα , λες και κρίθηκε κάποιος τίτλος.

Κροατία : Οι Κροάτες ήταν καταιγιστικοί κόντρα στους Τούρκους και παρότι κέρδισαν μόλις με 1-0 , χάρη στο υπέροχο γκολ του Μόντριτς , είχαν ευκαιρίες για πολλά ακόμα και έδειξαν πως αποτελούν μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα που είναι ικανή για πολλά εφόσον παρουσιαστεί το ίδιο σοβαρή.

Ουγγαρία : Οι Ούγγροι που επέστρεψαν μετά από 30 χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση  , πήραν νίκη-έκπληξη με 2-0 κόντρα στο φαβορί Αυστρία και με τα δεδομένα του ομίλου τους έβαλαν σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση.

Ουαλία : Η ομάδα του Μπέιλ ήταν πολύ σοβαρή απέναντι στην Σλοβακία και παρότι ισοφαρίστηκε έδειξε ψυχραιμία και πήρε την νίκη με 2-1. Έδειξε ότι δεν υπάρχει μόνο ο Μπέιλ , υπάρχει και βάθος στον πάγκο, ο χρυσός σκόρερ Ρόμπσον –Κανού μπήκε αλλαγή , και με την ισοπαλία στο Αγγλία-Ρωσία είναι μόνη πρώτη στον όμιλο.

Αυτές που έπεσαν ηρωικά :

Ρουμανία : Η ομάδα του Ιορντανέσκου έβαλε πολύ δύσκολα στους διοργανωτές Γάλλους και έπεσε στο καναβάτσο μόνο από το υπέροχο γκολ του Παγέ , αφού προηγουμένως είχε ευκαιρίες να πάρει μια νίκη-έκπληξη. Με την δυναμική που έδειξε είναι  ικανή για 2 νίκες απέναντι σε Αλβανία-Ελβετία.

Σλοβακία : Οι Σλοβάκοι ήταν πολύ καλοί απέναντι στους Ουαλούς και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες . Οι Μακ και Χάμσικ έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και σίγουρα μπορούν να φανούν ανταγωνιστικές απέναντι σε Αγγλία και Ρωσία με όσα είδαμε από αυτές στο παιχνίδι μεταξύ τους .

Τίποτα δεν έχει κριθεί βεβαίως μετά από την 1η αγωνιστική , τα σπουδαία τώρα αρχίζουν και είναι η ώρα που μιλάει το ταλέντο , η φανέλα και βέβαια η αγωνιστική κατάσταση που θα βρεθούν οι ομάδες στα κρίσιμα ραντεβού των επόμενων ημερών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση