HomeΚΡΗΤΗΣτη “φάκα” της αστυνομίας… οι “ποντικοί” των φωτοβολταικών

Στη “φάκα” της αστυνομίας… οι “ποντικοί” των φωτοβολταικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Λαβράκι” έβγαλε η πολύμηνη αστυνομική έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας Ηρακλείου, καθώς εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες της κλοπής φωτοβολταικών από επιχείρηση στο Ηράκλειο, συνολικής αξίας που φτάνει τις 250.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση έφτασαν στην ταυτότητα των “ποντικών” που είχαν αφαιρέσει από το Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και το Μάιο του 2014, 1.530 πάνελ φωτοβολταικά και 17 μετατροπείς ισχύος από επιχείρηση, ιδιοκτησίας 57χρονου Ηρακλειώτη και 38χρονου από το Ισραήλ, που βρισκόταν στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Πρόκειται για έναν 43χρονο και έναν 38χρονο, οι οποίοι μαζί με άλλους συνεργούς τους, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται, είχαν διαπράξει τις συγκεκριμένες κλοπές.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, ο 38χρονος αμέσως μετά τις κλοπές πουλούσε τα φωτοβολταικά σε ανυποψίαστους πολίτες σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου και Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Στην κατοχή των συλληφθέντωων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (278) φωτοβολταϊκά πάνελ, (80) μεταλλικά στηρίγματα και 3 router φωτοβολταϊκών, ενώ μετά από έρευνα που έγινε σε αποθήκη του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα φωτοβολταϊκά πάνελ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση