HomeΚΡΗΤΗΥπό έλεγχο οι φωτιές στο νησί-Στάχτη και αποκαίδια χιλιάδες στρέμματα γης

Υπό έλεγχο οι φωτιές στο νησί-Στάχτη και αποκαίδια χιλιάδες στρέμματα γης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί πλέον η μεγάλη φωτιά που καίει από τα ξημερώματα σε περιοχή κοντά στη Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 30 άνδρες, δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στην περιοχή, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η φωτιά έχει κάψει 500 στρέμματα χορτολιβαδικής, 400 στρέμματα δασικής και 300 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Ωστόσο στην κατάσβεση της φωτιάς, νωρίτερα συμμετείχε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο με συνεχείς ρίψεις νερού, το οποίο όμως πλέον έχει σταματήσει.

Την ίδια ώρα το άλλο πύρινο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί μας, αυτό στις Ποταμιές Ηρακλείου, έχει τεθεί υπό έλεγχο, χωρίς να απειληθούν, όπως υπήρχε αρχικά ο κίνδυνος, σπίτια του χωριού.

Νέο μέτωπο

Νέα πύρινο μέτωπο έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς φωτιά εκδηλώθηκε στις 4 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του παλιού Ψυχιατρείου Χανίων.

Στην περιοχή επιχειρούν εννέα άνδρες με πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στον υπόλοιπο χώρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση