HomeΚΡΗΤΗΠανορθόδοξη Κρήτης: Σκληρό μπρα ντε φερ με φόντο το Πατριαρχείο Μόσχας

Πανορθόδοξη Κρήτης: Σκληρό μπρα ντε φερ με φόντο το Πατριαρχείο Μόσχας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρηματική Διακοίνωση έστειλε η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, όπως αποκαλύπτει το CNN Greece, στην οποία γνωστοποιεί τη συμμετοχή του Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλου στην Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου.

Και τούτο παρά την αναβολή της Πανορθόδοξης την οποία ζητά το Πατριαρχείο της Μόσχας -όπως μετέδωσε αργά το απόγευμα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- έτσι ώστε, όπως αιτιολογεί η Ιερά του Σύνοδος να δοθεί χρονικό περιθώριο για μεγαλύτερη προετοιμασία.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Ιλαρίωνα του Βολοκολάμσκ, που είναι εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, η πρόταση αναβολής κατατέθηκε έπειτα από την άρνηση συμμετοχής αρκετών Ορθόδοξων Εκκλησιών στην Σύνοδο και επειδή η διαδικασία και τα έγγραφα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου δεν επεξεργάστηκαν καταλλήλως.

Πάντως, και ενώ η Πανορθόδοξη της Κρήτης φαίνεται πως εξελίσσεται σ’ ένα μπρα ντε φερ για δυνατούς παίχτες, η ρηματική διακοίνωση της Ρωσικής πρεσβείας προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, την οποία φέρνει στο φως το CNN Greece, είναι σαφής και λέει τα εξής:

«Η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα γνωστοποιεί με τη συνημμένη υπ’ αριθμ 1166-η τη συμμετοχή του Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ειδικότερα αναμένεται να αφιχθεί στον αερολιμένα Χανίων την Πέμπτη 16.06.2016 με ειδική πτήση από Μόσχα και να αναχωρήσει την Κυριακή 26.06.2016 από τον ίδιο αερολιμένα».

Όπως σχολίασαν με νόημα στο CNN Greece πηγές από το Φανάρι: «Η ανακοίνωση αυτή της Εκκλησίας της Μόσχας δείχνει ξεκάθαρα ότι το Πατριαρχείο Μόσχας προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες σε τρίτες εκκλησίες και να βρει τρόπο να δραπετεύσει από τις εργασίες της Πανορθόδοξης».

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση