HomeΚΡΗΤΗΗ επέτειος του σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Η επέτειος του σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το σαμποτάζ του αεροδρομίου Ηρακλείου το 1942 αποτελεί δείγμα ηρωισμού και προξένησε σημαντικές φθορές στους Γερμανούς δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην επιθετική τους πορεία».

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων η ΝΟΔΕ Ηρακλείου με ανακοίνωσή της για την επέτειο του σαμποτάζ που έγινε τη νύχτα της 13ης προς 14ης Ιουνίου το 1942.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τη νύχτα της 13-14ης Ιουνίου ο Κρητικός λαός με την ηρωική του πράξη ανέδειξε σε όλο τον κόσμο ότι δεν φοβάται τον Γερμανό κατακτητή και ότι οι δυνάμεις του Άξονα δεν είναι ανίκητες.

Το σαμποτάζ του αεροδρομίου Ηρακλείου το 1942 αποτελεί δείγμα ηρωισμού και προξένησε σημαντικές φθορές στους Γερμανούς δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην επιθετική τους πορεία. 

Τα σκληρά αντίποινα των κατακτητών με τις 62 εκτελέσεις όχι μόνο δεν φόβισαν τον Κρητικό λαό, αλλά τον πείσμωσαν να πολεμήσει με μεγαλύτερο σθένος και τόλμη τους Γερμανούς κατακτητές.  

Μια μοναδική πράξη αντίστασης και ηρωισμού που μας κάνει υπερήφανους και μας εμπνέει με δύναμη ψυχής και χρέος να προασπίσουμε τη χώρα μας και τα ιδανικά της Πατρίδας μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση