HomeΚΟΣΜΟΣ«Ο Θεός τιμωρεί τους γκέι»: Αμετανόητος ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο

«Ο Θεός τιμωρεί τους γκέι»: Αμετανόητος ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις πρώτες του δηλώσεις είχε τονίσει πως αν γνώριζε τα σχέδια του γιου του θα τον είχε σταματήσει, όμως, όχι για τους λόγους που φαντάζεται κανείς… Ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο, Σεντίκ Ματίν, διευκρίνισε σε νεότερη τοποθέτησή του πως ο γιος του δεν έπρεπε να «τιμωρήσει τους γκέι» γιατί αυτή είναι… δουλειά του Θεού!

Ο πατέρας του Ομάρ Ματίν, ο οποίος εισέβαλε στο γκέι κλαμπ Pulse σκορπώντας το θάνατο σε 49 ανθρώπους, σε βίντεο που ανήρτησε στο Διαδίκτυο λίγες ώρες μετά το μακελειό χαρακτήρισε την επίθεση «απίστευτη».

Στη συνέχεια, εξήγησε: «Δεν ξέρω τι τον έκανε (να το κάνει αυτό), δεν έχω ιδέα, δεν είχα ιδέα ότι είχε τόση κακία στην καρδιά του και ότι είχε πάει στο γκέι κλαμπ και ότι είχε σκοτώσει άνδρες και γυναίκες εκεί».

Ο Σεντίκ Ματίν πρόσθεσε: «Είμαι πολύ θλιμμένος και το έχω ανακοινώσει στους Αμερικανούς πολίτες. Γιατί το έκανε αυτό κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Σχετικά με τους γκέι, η τιμωρία και τα πράγματα που κάνουν, ο Θεός θα τους δώσει την τιμωρία. Δεν είναι θέμα για έναν πιστό του Θεού και αυτό που έκανε εκείνος με έθλιψε πολύ. Ήθελα να το ξέρετε αυτό. Ο Θεός δίνει σε όλους τους νέους απόλυτη υγεία και τον πραγματικό δρόμο της ιερής θρησκείας του Ισλάμ».

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian είχε πει ότι ο γιος του δεν ήταν Αφγανός, ούτε Αμερικανο-Αφγανός, αλλά Αμερικανός που δεν είχε καμία επαφή με την οικογένειά του στο Αφγανιστάν, ούτε είχε επισκεφθεί ποτέ τη χώρα.

«Ήταν γεννημένος στις ΗΠΑ και ποτέ δεν πήγε στο Αφγανιστάν. Πήγε σχολείο εδώ, εργάστηκε εδώ και όλη του η ζωή ήταν εδώ», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως αν ο γιος του ήταν ζωντανός θα τον ρωτούσε «γιατί» έκανε όσα έκανε.

«Δεν είχε δώσει σημάδια ψυχικής ασθένειας ούτε είχε δεσμούς με ακραίες ομάδες. Κανένας πατέρας και καμία οικογένεια δεν πρέπει να περάσει τον πόνο που βιώνω», είπε, ενώ περιέγραψε το γιο του «καλό παιδί, με καλούς τρόπους με σύζυγο και γιο».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση