HomeΚΡΗΤΗΕκπαιδευτικοί από την Ιταλία στην αντιπεριφέρεια Χανίων

Εκπαιδευτικοί από την Ιταλία στην αντιπεριφέρεια Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκαν σήμερα δεκαπέντε εκπαιδευτικοί και γονείς από το Primary School 5o C.D. «San Francesco d’ Assisi» της Ιταλίας, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων κ. Χρήστο Αρχοντάκη και την κ. Νεκταρία Παντελάκη, υπεύθυνη εκπαιδευτικό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος e-Twinning, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται η επίσκεψη των Ιταλών εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών στα Χανιά.

Οι φιλοξενούμενοί, συζήτησαν με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη εκπαιδευτικά θέματα, μεταξύ των οποίων και την ιδιαίτερη σημασία που έχουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού έργου και την αλληλεπίδραση του πολιτιστικού μας κεφαλαίου με το πολιτιστικού κεφάλαιο άλλων χωρών, όπως τονίστηκε.

Ο κ. Βουλγαράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται και δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύσσονται σχέσεις μεταξύ των σχολείων της χώρας μας και τα σχολεία άλλων χωρών, προγράμματα από τα οποία προκύπτουν σημαντικά οφέλη και για τα δύο μέρη, όσο αφορά στο εκπαιδευτικό, στο πολιτιστικό και στο κοινωνικό επίπεδο, όπως υπογράμμισε.

Τέλος, οι Ιταλοί εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν δώρα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση