HomeΚΟΣΜΟΣΑντιμέτωπος με πολύ περισσότερα χρόνια στη φυλακή ο Πιστόριους

Αντιμέτωπος με πολύ περισσότερα χρόνια στη φυλακή ο Πιστόριους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μια φορά ο 29χρονος αθλητής της Νότιας Αφρικής, Όσκαρ Πιστόριους, για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβας Στέενκαμπ.

Ο Ολυμπιονίκης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 15 ετών, αλλά η ποινή του μπορεί να μειωθεί λόγω του χρόνου φυλάκισης που έχει ήδη εκτίσει αλλά και των ελαφρυντικών στοιχείων.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης θα κληθούν να κατθέσουν δύο άνθρωποι. Ο ένας θα είναι ο ψυχολόγος του Πιστόριους καθώς και ένας άνθρωπος που θα μιλήσει για το φιλανθρωπικό έργο του αθλητή.

Εν τω μεταξύ, ο ψυχολόγος του Πιστόριους δήλωσε ότι ο 29χρονος Ολυμπιονίκης «δεν είναι σε θέση να καταθέσει λόγω της κακής του ψυχολογίας».

Η απόφαση για την ποινή του αναμένεται την Παρασκευή και ο ίδιος δεν μπορεί να ασκήσει έφεση σε αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου της Νοτίου Αφρικής είχε ανατραπεί και από ανθρωποκτονία κατηγορήθηκε τελικά για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβας που σκότωσε τον Φεβρουάριο του 2013, πυροβολώντας την τέσσερις φορές μέσα από την πόρτα της τουαλέτας.

Σύμφωνα με το δίκαιο της Νότιας Αφρικής, η δικαιοσύνη ανακοινώνει πρώτα την ετυμηγορία της και στη συνέχεια προσδιορίζει την ποινή που επιβάλλεται στον καταδικασθέντα.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση