HomeΚΡΗΤΗΠροσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις… εν μέσω τουριστικής σεζόν

Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις… εν μέσω τουριστικής σεζόν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι σε τουριστικές μονάδες της Κρήτης, εν μέσω τουριστικής σεζόν, λόγω των αντίξοων συνθηκών, κάτω από τις οποίες εργάζονται, με πολύ χαμηλά ημερομίσθια.

Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια σύσκεψης ξενοδοχοϋπαλλήλων  με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ξενοδοχουπαλλήλων Ελλάδος, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε το Ηράκλειο.

Όπως αναφέρθηκε, οι προβλεπόμενες συμβάσεις δεν υπογράφηκαν ποτέ από τους εργοδότες και ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν για λίγα χρήματα και κάτω από απίστευτες συνθήκες και ώρες εργασίας.

Επίσης τονίστηκε ότι περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά ανθεί φέτος η “μαύρη” εργασία, καθώς ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα πολλοί από τους ξενοδοχοϋπαλλήλου να δουλεύουν χωρίς ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ξενοδοχοϋπαλλήλων δε δίστασε να μιλήσει για κινητοποιήσεις του κλάδου εν μέσω καλοκαιριού, ακόμη και σε μονάδες που έχουν πληρότητα σε πελάτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό του νησιού.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η άποψη  της Διοίκησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου,  καθώς έχουν αγανακτήσει από την ιστορία αυτή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι εργοδότες θα τους εξωθήσουν σε μία τέτοια ενέργεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση