HomeΚΟΣΜΟΣΣούπερ-βακτήρια στης ακτές του Ρίο ντε Τζανέιρο

Σούπερ-βακτήρια στης ακτές του Ρίο ντε Τζανέιρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επικίνδυνα, «σούπερ-βακτήρια», που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα εντόπισαν οι επιστήμονες σε ορισμένες ακτές του Ρίο ντε Τζανέιρο που θα φιλοξενήσουν  αθλητικούς αγώνες στο πλαίσιο των Ολυμπιακών. Επικίνδυνα βακτήρια εντοπίσθηκαν και σε λιμνοθάλασσα όπου θα διοργανωθούν αγώνες κωπηλασίας και κανό, κατά την έναρξη των Ολυμπιακών, στις 5 Αυγούστου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters σε αποκλειστικό του δημοσίευμα.

Τα ευρήματα δύο ακαδημαϊκών μελετών, αφορούν ορισμένα από τα πιο δημοφιλή σημεία επισκεψιμότητας για τους τουρίστες, εντείνοντας παράλληλα τις ανησυχίες για την ασφάλεια των υδάτων του Ρίο.

Σε μελέτη που είχε δημοσιοποιηθεί στα τέλη του 2014 διαπιστώνεται η παρουσία σούπερ-βακτηρίων –που συνήθως συναντώνται μόνο σε νοσοκομειακούς χώρους- σε μια από τις ακτές στον Κόλπο Γκουαναμπάρα, όπου θα διοργανωθούν Αγώνες ιστιοπλοϊας και wind-surfing στη διάρκεια των Ολυμπιακών. Στην πρώτη από τις δύο μελέτες διαπιστώνεται η παρουσία μικροβίων σε πέντε ακτές του Ρίο, καθώς και στην Κοπακαμπάνα, όπου θα πραγματοποιηθούν οι ανοικτής θαλάσσης αγώνες κολύμβησης και τρίαθλου. Οι υπόλοιπες τέσσερις ακτές είναι οι Ιπανέμα, Λεμπλόν, Μποταφόγκο και Φλαμέγκο.

Η μία εκ τω μελετών, που εκπονήθηκε από το εργαστήριο του Ιδρύματος Oswaldo Cruz –που υπάγεται στην κυβέρνηση της Βραζιλίας- θα δοθεί στη δημοσιότητα τον επόμενο μήνα. Η μελέτη διαπιστώνει την ύπαρξη σούπερ-βακτηριδίων στη λιμνοθάλασσα Ροδρίγο δε Φρέιτας, στην καρδιά του Ρίο, αλλά και σε ποταμό που εκβάλλει στον Κόλπο Γκουαναμπάρα.

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση