HomeΚΡΗΤΗΕπιβεβαιώνει ο Ν. Κοτζιάς: Στην Κρήτη διπλωματική προσπάθεια ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης

Επιβεβαιώνει ο Ν. Κοτζιάς: Στην Κρήτη διπλωματική προσπάθεια ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ιδιαίτερα σημαντική διπλωματική πρωτοβουλία που θα αφορά εν πολλοίς – εάν και εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί – στην επαναπροσέγγιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα λάβει χώρα στα τέλη του καλοκαιριού στην Κρήτη.

Από τα πλέον επίσημα χείλη, του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που είχε απασχολήσει πριν από καιρό τα δημοσιογραφικά γραφεία στην Κρήτη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος, ο κ. Κοτζιάς σε μια αποστροφή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιβεβαίωσε ανακοινώνοντας επίσημα την πρόσκληση που έχει απευθύνει στον Τούρκο ομόλογό του για πρόσωπο με πρόσωπο διπλωματικές συνομιλίες στην Κρήτη.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, η συνάντηση θα προγραμματιστεί να γίνει είτε στα τέλη Ιουλίου είτε τον Σεπτέμβριο στο Ηράκλειο, χωρίς όμως να αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες. Η πρόσκληση πάντως πέρα από το διπλωματικό σκέλος της, φαίνεται πως ενέχει και ένα είδος φιλοξενίας στην Κρήτη για την τουρκική διπλωματική αποστολή, αφού πιθανότατα θα ακολουθηθεί πρόγραμμα, με επισκέψεις και ξεναγήσεις.

«Νευρική» εξωτερική πολιτική

Μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς κληθείς να σχολιάσει την εξωτερική πολιτική που τηρεί η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η εξωτερική πολιτική της γείτονος είναι «νευρική» γεγονός που καθιστά αδήριτη ανάγκη τη διατήρηση μιας συγκρατημένης πολιτικής θεμιτής επικοινωνίας από την ελληνική πλευρά, κι αυτό γιατί οι διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας χαρακτηρίζονται γενικά ως «αντιφατικές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση