HomeΚΡΗΤΗ«Όχι» στην Πανορθόδοξη Σύνοδο και από το Πατριαρχείο της Γεωργίας

«Όχι» στην Πανορθόδοξη Σύνοδο και από το Πατριαρχείο της Γεωργίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απόφαση να μη μετάσχει στην ιστορική Πανορθόδοξη Σύνοδο στο Κολυμπάρι, έλαβε σήμερα και το Πατριαρχείο της Γεωργίας.

«Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας στην οποία συμμετείχε ο Πατριάρχης Ηλίας ο Β΄» αναφέρει η ανακοίνωση της τοπικής Εκκλησίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Γεωργίας κατά τη Σύνοδο του περασμένου Φεβρουαρίου είχε απορρίψει το κείμενο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον» που ενέκρινε η Ε΄ Προσυνεδριακή Διάσκεψη τον Οκτώβριο του 2015. Μάλιστα, ο Πατριάρχης Γεωργίας μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει ότι «η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο… Η εκκλησία μας θα παραμείνει με το παλαιό ημερολόγιο… Η Εκκλησία μας, ήταν, είναι και είναι ο θεματοφύλακας της Ορθοδοξίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας απορρίπτει το έγγραφο για τον Οικουμενισμό που έχει συνταχθεί για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ελήφθη οριστικά αρνητική απόφαση και από το Πατριαρχείο Αντιοχείας για συμμετοχή στην ιστορική Σύνοδο του Κολυμπαρίου.

Amen.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση