HomeΚΟΣΜΟΣΟ Ερντογάν θύμωσε και έφυγε άρον-άρον από τις ΗΠΑ πριν την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι!

Ο Ερντογάν θύμωσε και έφυγε άρον-άρον από τις ΗΠΑ πριν την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν θα παραστεί στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι γιατί τον σνόμπαραν οι συγγενείς του θρύλου της πυγμαχίας.

Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου είναι φανερά ενοχλημένος από την απόρριψη του αιτήματός του από τους συγγενείς του Μοχάμεντ Αλί, να εκφωνήσει λόγο στην κηδεία του θρύλου της πυγμαχίας που πραγματοποιείται σήμερα στο Λούισβιλ των ΗΠΑ. Για τον λόγο αυτόν, αποφάσισε να αναχωρήσει άρον-άρον από τις ΗΠΑ πριν την διαθρησκευτική τελετή του Μοχάμεντ Άλι.

Χθες, ο Ερντογάν συμμετείχε στην μουσουλμανική προσευχή για τον Μοχάμεντ Άλι και λίγες ώρες αργότερα αποφάσισε ξαφνικά να αναχωρήσει εσπευσμένα από τις ΗΠΑ και να μην παραστεί στην διαθρησκευτική τελετή της Παρασκευής, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» επικαλούμενη πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν ενοχλήθηκε για δύο κυρίως λόγους: διότι δεν του επέτρεψαν να αποθέσει στο φέρετρο του πυγμάχου ένα κομμάτι μαύρου υφάσματος διακοσμημένου με στίχους από το Κοράνι και γιατί εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» όταν ζήτησε να αναγνώσει ένα κομμάτι από το Κοράνι, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για την πρόωρη αναχώρηση της τουρκικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας -ανάμεσά τους ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ!

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση