HomeΚΡΗΤΗΔεν υπάρχει πρόβλεψη για hotspot στην Κρήτη – Τι λέει στο cretapost ο Σ. Βαρδάκης

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για hotspot στην Κρήτη – Τι λέει στο cretapost ο Σ. Βαρδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τις προσφυγικές ροές στην Κρήτη με αφορμή τις τρεις… φουρνιές προσφύγων που έφτασαν μέσα σε λίγες ημέρες στο νησί.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, η πρώτη «φουρνιά» σημειώθηκε στις 27 Μαΐου όταν εντοπίστηκε σκάφος ανοιχτά της Σητείας με 65 μετανάστες. Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της 31ης Μαΐου ένα νέο σκάφος εντοπίζεται στην ακτή του Αγίου Ανδρέα (μεταξύ Μιλάτου και Αφορεσμένου) με 113 πρόσφυγες.

Τρεις ημέρες μετά, στις 3 Ιουνίου, γίνεται το ναυάγιο με τους εκατοντάδες πρόσφυγες  60 ναυτικά μίλια νότια του Λέντα της Κρήτης στα αιγυπτιακά χωρικά ύδατα. Εντοπίστηκαν 10 νεκροί, 340 άτομα διασώθηκαν και προωθήθηκαν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού ενώ 320 πρόσφυγες αγνοούνται σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Οι προβλέψεις για την Κρήτη

Τις ημέρες εκείνες που βρισκόταν σε έξαρση οι συζητήσεις για τις προσφυγικές ροές και για το τί πρόκειται ν’ αντιμετωπίσει φέτος η Κρήτη υπήρξαν δημοσιεύματα που φιλοξενούσαν δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, με τον ίδιο να φαίνεται ότι είπε πως ενδέχεται να δημιουργηθεί hotspot στο νησί.

Το cretapost ήρθε σ’ επικοινωνία με τον κ. Βαρδάκη ο οποίος μας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη για την Κρήτη.

«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την δημιουργία hotspot στην Κρήτη. Ωστόσο αυτό που συζητιέται έντονα είναι ότι πρέπει η πολιτεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Κρήτης να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βρουν λύσεις για το προσφυγικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το φετινό καλοκαίρι», δήλωσε μιλώντας στο cretapost, ο κ. Βαρδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση