HomeΚΡΗΤΗΠίσω από τα κάγκελα της… φυλακής τέσσερις για την λαθρεμπορία όπλων

Πίσω από τα κάγκελα της… φυλακής τέσσερις για την λαθρεμπορία όπλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν μετά το τέλος των απολογιών τους, συνολικά τέσσερις από τους 13 κατηγορούμενους για την εγκληματική οργάνωση με την λαθρεμπορία όπλων στην Κρήτη.

Αργά χθες το βράδυ, μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες και των 13 κατηγορουμένων στα Χανιά με τον εισαγγελέα και τον ανακριτή να κρίνουν την προφυλάκιση των 4 ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ανάμεσα στους προφυλακισμένους είναι – όπως ήδη έχει γράψει το cretapost – ο οπλουργός αλλά και ένας από τους αστυνομικούς και ο 31χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος».

OPLA1

Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη βδομάδα μετά από μεγάλη επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 18 συνολικά άτομα με τους 17 να είναι Κρητικοί κι ένας από την Κομοτηνή.

https://www.youtube.com/watch?v=SwhSYiokwqo

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας ειδικός φρουρός κι ένας αρχιφύλακας που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης καθώς και ένας ειδικός φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.

Σε βάρος των 18 έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 28 άτομα, τα οποία βαρύνονται με συναφείς κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και δύο 2 ειδικοί φρουροί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης χωρίς όμως να έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη της οργάνωσης.

OPLA

Δείτε εδώ πώς λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση

Τα πάντα περνούσαν από το… χέρι του 31χρονου

Ο 31χρονος Κρητικός φαίνεται να ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης ο οποίος έδινε οδηγίες και συντόνιζε τα μέλη της οργάνωσης για το ποια όπλα θα παραγγείλουν από το εξωτερικό, πώς θα έρθουν στην Ελλάδα, ποια θα είναι η πορεία τους αλλά και πού θα προωθηθούν.

Ο κάθε ένας μέσα στην οργάνωση φαίνεται ότι είχε και τον ρόλο του καθώς άλλος είχε την ευθύνη του να βρει την κατάλληλη κρυψώνα για τον οπλισμό και τα πυρομαχικά, άλλος προχωρούσε στην τροποποίησή τους και άλλος τα προωθούσε σε υποψήφιους αγοραστές σε Κρήτη και Αττική.

OPLA6

Μάλιστα, υπήρχαν και μέλη της οργάνωσης που είχαν την ιδιότητα του οπλοπώλη και του οπλουργού αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα ο οπλουργός μετέτρεπε τα όπλα σε λειτουργικά, όμοια με τα εργοστασιακά ιδίου τύπου, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η διαφορά από τους τελικούς αποδέκτες – αγοραστές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση