HomeΚΟΣΜΟΣΚίνα: Αισιόδοξα τα νοικοκυριά για τις οικονομικές προοπτικές τους

Κίνα: Αισιόδοξα τα νοικοκυριά για τις οικονομικές προοπτικές τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα κινέζικα νοικοκυριά ήταν πιο αισιόδοξα τον Μάιο για τις οικονομικές προοπτικές τους, σύμφωνα με σχετικό δείκτη της Bank of Communications (BOCOM).

Ο δείκτης, που δημοσιοποιείται ανά δίμηνο, αυξήθηκε στις 133 μονάδες τον Μάιο από 126 τον Μάρτιο και βασίζεται σε έρευνα που γίνεται σε εύπορα νοικοκυριά, σχετικά με την οικονομία, το εισόδημα και τις επενδύσεις.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανάπτυξης συνέβαλαν στη μεγαλύτερη αισιοδοξία για το εισόδημα των νοικοκυριών και την απασχόληση, παρά τις καθοδικές πιέσεις στην κινεζική οικονομία, ανέφερε η BOCOM. Οι οικογένειες που ρωτήθηκαν θεωρούν ότι το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον βελτιώνεται σταθερά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας.

Κάθε τιμή του δείκτη πάνω από το 100 υποδηλώνει αύξηση του πλούτου, ενώ κάθε τιμή κάτω από το 100 δείχνει μείωσή του. Τρεις επιμέρους δείκτες αυξήθηκαν σημαντικά: Ο δείκτης για την αύξηση του εισοδήματος ανήλθε στις 147 μονάδες από 139 τον Μάρτιο, ο δείκτης για το οικονομικό κλίμα στις 120 από 115 μονάδες και ο δείκτης για τη βούληση για επενδύσεις στις 124 από 119 μονάδες.

Στην έρευνα μετείχαν 1.850 οικογένειες με ετήσιο εισόδημα (μετά τη φορολογία) πάνω από 100.000 γιουάν (περίπου 15.750 δολάρια) σε πέντε μητροπόλεις, περιλαμβανομένων του Πεκίνου και της Σανγκάης και 80.000 γιουάν σε 21 άλλες μεγάλες πόλεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση