HomeΚΡΗΤΗΤο διεθνές ένταλμα σύλληψης έβαλε σε μπελάδες Ρώσο επισκέπτη της Κρήτης

Το διεθνές ένταλμα σύλληψης έβαλε σε μπελάδες Ρώσο επισκέπτη της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι διακοπές του στην Κρήτη θα του μείνουν … αξέχαστες. Κυρίως επειδή, αντί για το πολυτελές ξενοδοχείο σε γνωστό θέρετρο που είχε κλείσει για τον ίδιο και την οικογένειά του, αναγκάστηκε λόγω … Interpol να διανυκτερεύει για δέκα ημέρες σε κελί των φυλακών Νεαπόλεως.

Ο λόγος για έναν 56χρονο Ρώσο, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια κατά τα φαινόμενα, σε βάρος του οποίου υπήρχε διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 2014.

Τουλάχιστον, αυτά ήταν τα στοιχεία που κινητοποίησαν τις αρχές όταν τον είδαν να καταφθάνει προ δεκαημέρου στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, έτοιμος για διακοπές με την οικογένειά του.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή. Τα πράγματα όμως άρχισαν να περιπλέκονται ότι ο διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από το σκέλος της Interpol στην Ουκρανία, δεν ίσχυε πλέον καθώς η ισχύς του ήταν εξάμηνη.

Μετά και από την εξέλιξη αυτή, ο Εισαγγελέας Εφετών ενώπιον του οποίου έφθασε η υπόθεση του 56χρονου, πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης να αφεθεί άμεσα ελεύθερος. Όπερ και εγένετο….

Για την ιστορία, ο 56χρονος είχε υπάρξει υψηλόβαθμο στέλεχος ουκρανικής τράπεζας, από την οποία επί σειρά ετών κατόρθωνε να υπεξαιρεί χρηματικά ποσά. Όταν εγκατέλειψε την Ουκρανία και επέστρεψε στη Ρωσία, από όπου και η καταγωγή του εξεδόθη το εν λόγω διεθνές ένταλμα σύλληψης από το Κίεβο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση