HomeΚΡΗΤΗΣε ένα μήνα θα λειτουργεί ο σταθμός του ΕΚΑΒ στη Μάρθα

Σε ένα μήνα θα λειτουργεί ο σταθμός του ΕΚΑΒ στη Μάρθα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ στη Μάρθα, όπως αποφασίστηκε μετά την καθοριστικής σημασίας συνάντηση που είχε στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Πολάκης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχουν επιλυθεί όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που εκκρεμούν και ότι ο τομέας ΕΚΑΒ της Μάρθας θα στελεχωθεί στην αρχή τουλάχιστον με δύο ασθενοφόρα και με τρία άτομα προσωπικό.

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Ηγουμενίδης.

Σημείωσε ότι η απόφαση που ελήφθη δεν είναι σημερινή, καθώς συνεκτιμήθηκε ο Χάρτης Υγείας, δηλαδή το επιστημονικό εργαλείο καταγραφής των μετακινήσεων και των τάσεων μετακίνησης του πληθυσμού της περιοχής.

«Ο σταθμός δεν είναι μόνο για τη Βιάννο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηγουμενίδης, αλλά αφορά τη συνολική κάλυψη του πληθυσμού και της ευρύτερης περιοχής». Παράλληλα, προανήγγειλε ότι σε ικανοποιητικό στάδιο βρίσκεται και αντίστοιχη πρωτοβουλία για την λειτουργία τομέα του ΕΚΑΒ στον Καβρό Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση