HomeΚΟΣΜΟΣΠαρατάθηκε η διορία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους για το Brexit

Παρατάθηκε η διορία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους για το Brexit

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το βρετανικό κοινοβούλιο παρέτεινε σήμερα τη διορία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους των πολιτών που επιθυμούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να εγγράφονται μέσω του διαδικτύου μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε, τοπική ώρα. Η διορία έληγε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όμως η παράταση κρίθηκε απαραίτητη λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος που εμπόδισε δεκάδες χιλιάδες πολίτες να εγγραφούν.

Η πλειοψηφία των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος, των Εργατικών, του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών είχε ταχθεί υπέρ της παράτασης.

Όπως και την Τρίτη, όταν το ενδιαφέρον για το δημοψήφισμα εκτοξεύτηκε χάρη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και του ηγέτη του ευρωφοβικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι ITV, έτσι και για σήμερα είναι προγραμματισμένη μια «τηλεμαχία», αυτή τη φορά ενώπιος ενωπίω, στην οποία θα συμμετάσχει το «βαρύ πυροβολικό» και από τα δύο στρατόπεδα: ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit και η Νίκολα Στέρτζον, η πρωθυπουργός της Σκωτίας, που τάσσεται υπέρ της παραμονής.

Οι πιθανότητες να ψηφίσουν οι Βρετανοί υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. αυξήθηκε κατά τουλάχιστον δύο μονάδες και φτάνει στο 78%, σύμφωνα με τα προγνωστικά που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο στοιχημάτων Betfair.

Μολονότι τα προγνωστικά των γραφείων στοιχημάτων δείχνουν σταθερά ότι θα νικήσει το «ναι» στην ΕΕ, οι δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης δίνουν μέχρι και σήμερα αντικρουόμενα αποτελέσματα.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση