HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑMoody’s: Θετική η μείωση του όγκου των «κοκκινών» δανείων

Moody’s: Θετική η μείωση του όγκου των «κοκκινών» δανείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως credit positive χαρακτηρίζει η Moody’s τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και συγκεκριμένα τους ρυθμούς μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), τα οποία ωστόσο, θα αποτελέσουν τη βασική προτεραιότητά των ιδρυμάτων και φέτος.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών μειώνονται για δεύτερο συνεχές τρίμηνο ενώ πτωτική πορεία ακολουθούν και οι προβλέψεις κεφαλαίων, γεγονός που θα τις βοηθήσει να επιστρέψουν στην κερδοφορία.

Το σύνολο των «κόκκινων» δανείων για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες μειώθηκε στα 85,2 δισ. ευρώ από περίπου 86 δισ. ευρώ.

Αν και το 2015 ήταν η χρονιά που οι προβλέψεις των τραπεζών αυξήθηκαν δραματικά, και το 2016, τα «κόκκινα» δάνεια παραμένουν μια μεγάλη πρόκληση για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Οι προβλέψεις «ανάλωσαν» περίπου το 86% των προ προβλέψεων κέρδη το Μάρτιο του 2016 και οι τράπεζες αύξησαν την κάλυψη NPLs στο 68% τον περασμένο Μάρτιο από 58% ένα χρόνο νωρίτερα για να περιορίσουν τα «πτωτικά ρίσκα» στην κεφαλαιακή τους βάση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση