HomeΚΟΣΜΟΣΑφγανιστάν: Ταλιμπάν δολοφόνησαν 12 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και απήγαγαν άλλα 40

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν δολοφόνησαν 12 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και απήγαγαν άλλα 40

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αφγανικές αρχές ανακάλυψαν σήμερα τις σορούς 12 μελών των υπηρεσιών ασφαλείας που είχαν απαχθεί πρόσφατα από τους Ταλιμπάν στην επαρχία Γκάζνι, στο ανατολικό Αφγανιστάν, ενώ άλλοι 40 απήχθησαν στο βόρειο τμήμα της χώρας αυτής της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η κλιμάκωση της βίας καταγράφεται καθώς οι Ταλιμπάν, οι οποίοι εξαπέλυσαν όπως κάθε χρόνο τον Απρίλιο την εαρινή επίθεσή τους, απέρριψαν τις εκκλήσεις της κυβέρνησης να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού.

Τα 12 θύματα, στρατιώτες, αστυνομικοί και μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν κόσκινο από τις σφαίρες, είχαν απαχθεί κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών σε διάφορες οδούς της επαρχίας Γκάζνι, όπου επικεντρώνεται εν μέρει η δράση των ισλαμιστών ανταρτών.

Εξάλλου ένοπλοι απήγαγαν 40 επιβάτες ενός λεωφορείου στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για τη δεύτερη μαζική απαγωγή μέσα σε λιγότερες από δύο εβδομάδες.

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν μέχρι στιγμής κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με την ανακάλυψη των 12 σορών, ούτε για την απαγωγή.

Την περασμένη εβδομάδα στην Κουντούζ, μέλη των Ταλιμπάν σκότωσαν 10 επιβάτες ενός λεωφορείου και πήραν ομήρους δεκάδες άλλους.

Οι επιθέσεις των Ταλιμπάν έχουν κλιμακωθεί αφότου ανέλαβε την ηγεσία τους ο Χαϊμπατουλά Αχουντζάντα, την 25η Μαΐου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση