HomeΚΡΗΤΗΠυρετώδεις προετοιμασίες στον Άγιο Μηνά και την Αρχιεπισκοπή ενόψει της Συνόδου

Πυρετώδεις προετοιμασίες στον Άγιο Μηνά και την Αρχιεπισκοπή ενόψει της Συνόδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εργασίες αποκατάστασης ζημιών, και γενικότερα εξωραϊσμού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο κτίριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης αλλά και τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά ενόψει της ιστορικής Πανορθόδοξης Συνόδου, το κύριο μέρος των εργασιών της οποίας θα λάβει χώρα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Κι αυτό γιατί η έδρα της Εκκλησίας της Κρήτης θα υποδεχθεί ιεράρχες αλλά και επίσημους προσκεκλημένους όπως για παράδειγμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο του προγράμματος της Συνόδου.

agios minas

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 18 Ιουνίου, που είναι και το Σάββατο των Ψυχών, οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο επικεφαλής των ορθοδόξων Εκκλησιών και εκπρόσωποι αυτών, θα μεταβούν από τα Χανιά στο Ηράκλειο, με ιδιωτική πτήση προκειμένου να παραστούν στην δοξολογία που θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, το απόγευμα.

Η προσφώνηση, βάσει του προγράμματος πάντα,  θα γίνει από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και στον Εσπερινό θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγχοροστατούντων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 19 Ιουνίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος το μεσημέρι θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν των συμμετεχόντων στο Ηράκλειο.

agios minas2

Διαφήμιση
Διαφήμιση