HomeΚΟΣΜΟΣΟμπάμα σε Μόντι: Να εφαρμοστεί το ταχύτερο η συμφωνία για το κλίμα

Ομπάμα σε Μόντι: Να εφαρμοστεί το ταχύτερο η συμφωνία για το κλίμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, είχε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο ηγέτης της μεγάλης ασιατικής χώρας στις ΗΠΑ. Στις δηλώσεις του, ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα το συντομότερο δυνατό.

«Συζητήσαμε για το πώς μπορούμε, το ταχύτερο δυνατόν, να θέσουμε σε ισχύ τη συμφωνία του Παρισιού», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Μόντι στον Λευκό Οίκο. Η Ινδία κατατάσσεται τρίτη στον κατάλογο των χωρών με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή, μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ. Ουάσινγκτον και Νέο Δελχί συμμετείχαν ενεργά στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι.

Οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν ακόμη την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή έξι πυρηνικών αντιδραστήρων για πολιτική χρήση στην Ινδία από την αμερικανική εταιρεία Westinghouse, βάσει μιας συμφωνίας για τη σύναψη της οποίας χρειάστηκαν 10 χρόνια διαπραγματεύσεων.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση