HomeΚΡΗΤΗΕλεύθεροι οι δύο από τους 18 για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε όπλα

Ελεύθεροι οι δύο από τους 18 για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε όπλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε σήμερα με τους δύο πρώτους από τους συνολικά 18 συλληφθέντες, η διαδικασία των απολογιών, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε όπλα.

Οι δύο συλληφθέντες παρουσιάστηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, ενώπιον του ανακριτή και απολογήθηκαν σε μία μαραθώνια διαδικασία που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρι την Πέμπτη, λόγω του μεγάλου αριθμού των συλληφθέντων.

Μετά την απολογία τους, οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση.

Τμηματικά και μέχρι την Πέμπτη θα οδηγηθούν στις Δικαστικές αρχές για να απολογηθούν οι συλληφθέντες για την οργάνωση των όπλων

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Χανίων, ο οποίος λόγω του μεγάλου αριθμού των συλληφθέντων, βρέθηκε προχθές ο ίδιος στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου εξακολουθούν να κρατούνται, και τους άσκησε τις διώξεις.

Συγκεκριμένα στους 13 από τους 18, ανάμεσα τους και οι δύο ειδικοί φρουροί ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Από τους υπόλοιπους, οι τέσσερις κατηγορούνται για απλή κατοχή όπλων, ενώ σε βάρος του πέμπτου ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή πολεμικού όπλου.

Οι έρευνες συνεχίζονται

Ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών υπηρεσιών, που εμπλέκονται στην υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας, που είχε αναπτύξει η εγκληματική οργάνωση, προσδιορίζοντας τον ακριβή αριθμό όπλων και φυσιγγίων, που είχαν “σπρώξει” οι συλληφθέντες.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί και το πελατολόγιο της οργάνωσης, στο οποίο έφταναν τα “πειραγμένα” όπλα, που απαρτιζόταν από επιχειρηματίες μέχρι και στυγνούς κακοποιούς.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση