HomeΚΡΗΤΗΑναγνώρισε το δικαστήριο το δράμα της 70χρονης που σκότωσε με μπαλτά τον άνδρα της

Αναγνώρισε το δικαστήριο το δράμα της 70χρονης που σκότωσε με μπαλτά τον άνδρα της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου εμφανίστηκε σήμερα η 70χρονη που τον Ιούνιο του 2015, σκότωσε με μπαλτά τον 76χρονο σύζυγό της, μη αντέχοντας την κακομεταχείριση που υφίστατο καθημερινά από το θύμα για δεκαετίες.

Η ίδια, όπως άλλωστε και στην πρώτη κατάθεσή της στους αστυνομικούς, αμέσως μετά τη δολοφονία του 76χρονου, περιέγραψε λεπτομέρεια και χωρίς καμία διάθεση να παρουσιάσει ελαφρυντικά για τον εαυτό της, τη δύσκολη ζωή που περνούσε στο πλευρό του συζύγου της, ο οποίος ήταν βίαιος και εθισμένος στο αλκοόλ.

Με δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε στα γεγονότα που την οδήγησαν να αρπάξει το μπαλτά στην κουζίνα του σπιτιού της οικογένειας στη Σητεία και να καταφέρει στον 76χρονο συνολικά 14 χτυπήματα.

Τη μοιραία εκείνη ημέρα, η 70χρονη σήμερα γυναίκα, ανακοίνωσε στο σύζυγό της την απόφασή της να τον εγκαταλείψει, μη αντέχοντας την άσχημη συμπεριφορά του. Το θύμα όμως εξεμάνη, την έβριζε και τη χτυπούσε. Προκειμένου να τον αποφύγει έριξε πάνω του ζεματιστό νερό προκαλώντας ακόμη περισσότερο την οργή του, ώσπου φοβούμενη για τη ζωή της, πήρε τον μπαλτά και τον σκότωσε.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρχές και δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είχε σκοτώσει τον άνδρα της.

Η γυναίκα που εμφανίστηκε στο δικαστήριο, έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά της, συγκλόνισε την έδρα με τη μαρτυρία της και έτσι το Δικαστήρια της επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, γεγονός που σημαίνει ότι η μέχρι και σήμερα προφυλακισμένη 70χρονη, θα μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι της στην Ξυλοκαμάρα Σητείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε βάρος της 70χρονης Λασιθιώτισσας από «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» σε «ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής» και της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, όπως επίσης και το γεγονός ότι οδηγήθηκε στην πράξη της από απελπισία λόγω της βάναυσης συμπεριφοράς του συζύγου της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση