HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑXάκερ «έσπασαν» λογαριασμούς του Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε social media

Xάκερ «έσπασαν» λογαριασμούς του Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε social media

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λογαριασμούς του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δημιουργού και διευθύνοντος συμβούλου του Facebook, σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα εκτός του Facebook, στόχευσε και παραβίασε η ομάδα χάκερ Ourmine.

Η είδηση κάνει τον γύρο του Ίντερνετ, εξαιτίας του «υψηλού» προφίλ του Ζάκερμπεργκ, και φυσικά το ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που δημιούργησε τον «βασιλιά των social media»- και άρα θεωρείται κάτι παραπάνω από «γκουρού» στη χρήση τους.

Οι χάκερ καυχήθηκαν για το επίτευγμά τους στο Διαδίκτυο, ισχυριζόμενοι ότι απέκτησαν πρόσβαση στο Twitter, το Instagram και το Pinterest του Ζάκερμπεργκ και καλώντας τον να επικοινωνήσει μαζί τους, καθώς «απλώς δοκιμάζουν την ασφάλειά του». Αν και η παραβίαση του Instagram δεν έχει επιβεβαιωθεί, σε εικόνες- στιγμιότυπα από το Engadget δείχνουν τον παραβιασμένο λογαριασμό του Ζάκερμπεργκ στο Twitter- ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι πρακτικά εκτός λειτουργίας από το 2012. Τα επίμαχα tweets έχουν διαγραφεί, παρόλα αυτά σε ένα από αυτά αναφερόταν ότι παραβιάστηκε και ο λογαριασμός LinkedIn του Ζάκερμπεργκ- και μάλιστα παρουσιαζόταν και ο (φερόμενος) κωδικός που χρησιμοποιούσε. Αντίστοιχα screenshots δείχνουν χακαρισμένο και το Pinterest του ιδρυτή του Facebook, αλλά εν τέλει θεωρείται ότι οι δράστες δεν κατάφεραν να παραβιάσουν τον λογαριασμό του στο Instagram- που αποτελεί ιδιοκτησία του Facebook.

Όπως αναφέρει το BBC, αρκετοί θεωρούν πως το συμβάν οφείλεται σε διαρροή ονομάτων χρηστών και κωδικών από χρήστες του επαγγελματικού δικτύου LinkedIn το 2012. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπήρξαν αναφορές για πώληση πολλών εκατομμυρίων ζευγών ονομάτων/ κωδικών από το LinkedIn στη διαδικτυακή «μαύρη αγορά», στο dark web, αντί 5 bitcoins (περίπου 2.300 δολαρίων).

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση