HomeΚΟΣΜΟΣΙράκ: Οι τζιχαντιστές εκτελούν πολίτες και αποστάτες στη Φαλούτζα

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές εκτελούν πολίτες και αποστάτες στη Φαλούτζα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφαγές πολιτών που επιχειρούν να διαφύγουν από την πόλη Φαλούτζα, αλλά και αποστατών στρατιωτών, οι οποίοι είναι «εγκλωβισμένοι» από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, καταγγέλλουν υψηλόβαθμα στελέχη του ιρακινού στρατού.

Η επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης έχει ξεκινήσει από την το ξεκίνημα της προηγούμενης εβδομάδας. Ο ιρακινός στρατός έχει εισβάλει στην πόλη, ωστόσο οι τζιχαντιστές προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των κυβερνητικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, την Κυριακή εκτελέστηκαν δημοσίως εφτά πολίτες που επιχείρησαν να διαφύγουν από την αποκλεισμένη πόλη και άλλοι εφτά αποστάτες, οι οποίοι προσπάθησαν να παραδοθούν στον ιρακινό στρατό.

Η εισβολή του ιρακινού στρατού υποστηρίζεται από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Αμερικανών. Ωστόσο η κατάσταση είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, καθώς στην πόλη έχουν ξεμείνει περίπου 50.000 πολίτες, από τους οποίους οι συμμαχικές δυνάμεις ζήτησαν να βγάλουν λευκές σημαίες στις ταράτσες, ώστε να μην αποτρέπεται ο βομβαρδισμός τους.

«Γνωρίζουν ότι αν παγιδεύσουν πολίτες, θα επιβραδύνουν την πρόοδο των επιχειρήσεών μας», δήλωσε ο Ιρακινός διοικητής, Αλί Χανούν. Οι ομολογίες από πολίτες που κατάφεραν να διαφύγουν είναι συγκλονιστικές. Μία 60χρονη γυναίκα είπε πως «τρέχαμε να ξεφύγουμε και μας πυροβολούσαν με αυτόματα από απόσταση. Ακούγαμε τις σφαίρες να σφυρίζουν γύρω από τα κεφάλια μας».

Ένας πατέρας έξι παιδιών ονόματι Μοχάμεντ αλ Ντουλαϊμί, είπε πως «τοποθέτησαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στη γέφυρα και μας απείλησαν ότι αν θελήσουμε να αποδράσουμε, θα το ανατινάξουν. Την περασμένη εβδομάδα ένας βομβιστής αυτοκτονίας έπεσε πάνω σε πλήθος που διέφευγε από την πόλη και ανατινάχθηκε, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο άτομα και τραυματίζοντας άλλα τρία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση