HomeΚΡΗΤΗΦωτογραφίες: Η… πραμάτεια της εγκληματικής οργάνωσης – Είχαν τα πάντα

Φωτογραφίες: Η… πραμάτεια της εγκληματικής οργάνωσης – Είχαν τα πάντα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από πολυβόλα έως χειροβομβίδες και δυναμίτη είχε ως «προϊόντα προς πώληση» η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε χθες μετά από μεγάλη επιχείρηση από την αστυνομία.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται – όπως φαίνεται – τον περασμένο Απρίλιο όταν οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών και δύο ειδικούς φρουρούς από την Κρήτη, που μετέφεραν με το πλοίο της γραμμής έναν σάκο με 17 όπλα προκειμένου να τα προωθήσουν στην Αθήνα.

Τώρα, δύο μήνες μετά, φαίνεται ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει τελειώσει.

OPLA2

 

Χθες, και μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν 18, τελικά, άτομα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων αλλά και στην Κομοτηνή, ανάμεσά τους δύο ειδικοί φρουροί, επιχειρηματίες με σκοπευτικούς συλλόγους, αλλά και με καταστήματα πώλησης όπλων.

Παράλληλα, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα 28 άτομα μεταξύ των οποίων δύο ακόμα ειδικοί φρουροί.

Η πολύ καλά στημένη εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2007 έως και σήμερα κυρίως σε περιοχές της Κρήτης και της Αττικής.

Διαβάστε πώς λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση

Μετά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν – μεταξύ άλλων – 45 πιστόλια, 9 πολεμικά τυφέκια, 3 χειροβομβίδες, 22 καραμπίνες-κυνηγητικά όπλα και πάνω από 26.000 σφαίρες.

OPLA3

31χρονος ο «εγκέφαλος» – Ποιοι ήταν οι ρόλοι των μελών της οργάνωσης

Μία άκρως οργανωμένη «επιχείρηση» λαθρεμπορίας όπλων είχαν στήσει οι 18 συλληφθέντες με την βοήθεια και των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

«Εγκέφαλός» της φαίνεται να ήταν ένας 31χρονος ο οποίος έδινε οδηγίες και συντόνιζε τα μέλη της οργάνωσης για το ποια όπλα θα παραγγείλουν από το εξωτερικό, πώς θα έρθουν στην Ελλάδα, ποια θα είναι η πορεία τους αλλά και πού θα προωθηθούν.

Ο κάθε ένας μέσα στην οργάνωση φαίνεται ότι είχε και τον ρόλο του καθώς άλλος είχε την ευθύνη του να βρει την κατάλληλη κρυψώνα για τον οπλισμό και τα πυρομαχικά, άλλος προχωρούσε στην τροποποίησή τους και άλλος τα προωθούσε σε υποψήφιους αγοραστές σε Κρήτη και Αττική.

OPLA4

Μάλιστα, υπήρχαν και μέλη της οργάνωσης που είχαν την ιδιότητα του οπλοπώλη και του οπλουργού αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα ο οπλουργός μετέτρεπε τα όπλα σε λειτουργικά, όμοια με τα εργοστασιακά ιδίου τύπου, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η διαφορά από τους τελικούς αποδέκτες – αγοραστές.

OPLA5

Η αστυνομική επιχείρηση

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε χθες το πρωί στην Κρήτη και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες – παρουσία τεσσάρων δικαστικών λειτουργών – σε σπίτια και άλλους χώρους που χρησιμοποιούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και μερικοί από τους υπόλοιπους δράστες.

OPLA6

Οι έρευνες οργανώθηκαν από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, με την επιπλέον επιχειρησιακή συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, των Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων και Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, Χανίων, Αποκορώνου, Μυλοποτάμου και Μεσσαράς.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν.

45 πιστόλια

9 πολεμικά τυφέκια

3 χειροβομβίδες

22 καραμπίνες-κυνηγετικά

11 αεροβόλα

22.863 φυσίγγια πιστολιών-περιστρόφων

3.444 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου

65 γεμιστήρες

1.637 κυνηγετικά φυσίγγια

89 εξαρτήματα όπλων

9 μαχαίρια

6 κροτίδες

135 γραμμάρια πυρίτιδα και 24 γραμμάρια δυναμίτιδα

3 φυτίλια

30 πυροκροτητές

Teizer

χειροπέδες

σπρέι πιπεριού και

93 κάλυκες

OPLA1

Διαφήμιση
Διαφήμιση