HomeΚΡΗΤΗΟύτε ιερό, ούτε όσιο: Έκλεψαν σπάνιες εικόνες από εκκλησία

Ούτε ιερό, ούτε όσιο: Έκλεψαν σπάνιες εικόνες από εκκλησία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν είχαν οι δράστες που «άνοιξαν» τον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Ανατολής της Ιεράπετρας και έκλεψαν σπάνιες εικόνες.

Το περιστατικό αυτό έγινε προχθές τη νύχτα, καθώς χθες το πρωί οι άνθρωποι της εκκλησίας αντίκρισαν την είσοδο του Ναού να είναι ανοιχτή και από μέσα να λείπουν τα ανεκτίμητα κειμήλια.

Συνολικά κλάπηκαν πέντε εικόνες με τις δύο να έχουν ανεκτίμητη αξία και είναι οι εικόνες του Χριστού Παντοκράτορος, της Παναγίας Οδηγητρίας που χρονολογούνται στα 1.40, είναι κωνσταντινοπολίτιθκης τεχνοτροπίες και προέρχονται από την ιστορική Μονή Αγίων Αποστόλων Καρκασίων.

Οι υπόλοιπες τρεις – επίσης σημαντικές  – εικόνες είναι οι: Παναγία Ελεούσα, Δέηση και Μεταμόρφωση που χρονολογούνται στον 17ο – 18ο αιώνα.

Όπως αναφέρει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλος Διαμαντάκης: «Οι εικόνες είναι καταγεγραμμένες στα Μητρώα του Υπουργείου Πολιτισμού και πρέπει να γνωρίζουν οι ανεγκέφαλοι αρχαιοκάπηλοι πως δεν πρόκειται να πουληθούν σε οποιαδήποτε δημοπρασία και αν βγούν».

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η αστυνομία που ήδη έχει ξεκινήσεις τις έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

EIKONES EIKONES1 EIKONES3 EIKONES4 EIKONES5

Διαφήμιση
Διαφήμιση