HomeΚΡΗΤΗ«Ανάξιος ο Ρίχτερ για τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα»

«Ανάξιος ο Ρίχτερ για τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να άρει τον τιμητικό τίτλο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα, που είχε απονείμει το έτος 2000 ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στον Γερμανό ιστορικό Χάινς Ρίχτερ ζήτησε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης από τον πρώτο πολίτη της χώρας, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 75ης επετείου του ολοκαυτώματος του μαρτυρικού χωριού και αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης του ιστορικού Δήμου.

«Μετά την ομόφωνη απόφαση του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ανάκληση της τιμητικής διάκρισης στον Γερμανό ιστορικό Χάινς Ρίχτερ, ο οποίος στο βιβλίο του “Η Μάχη της Κρήτης” αναθεωρεί και προσβάλλει την ιστορία, άνευ αποδείξεων, υμνώντας την προσπάθεια των Γερμανών αλεξιπτωτιστών και θεωρώντας βάρβαρη και θηριώδη την αντίσταση των Κρητικών, με όλον τον σεβασμό, παρακαλώ την Προεδρία να προβληματιστεί για τη συνέχιση της χρήσης αυτού του τιμητικού τίτλου από τον κ. Ρίχτερ, ο οποίος έχει βραβευθεί το 2000 με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Περράκης, ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο αμφιθέατρο του πρώην Δημαρχείου Καντάνου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του goodnet.gr

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος, παρακάλεσε τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να είναι προσεκτικά όταν απονέμουν διακρίσεις για να μην αναγκάζονται να κάνουν πράξεις ανακλήσεων που δεν είναι ούτε εύκολες, ούτε μπορούν να εξαλείψουν το λάθος που έγινε προηγουμένως.

Σημείωσε δε, ότι όποιοι “ανιστόρητοι” ιστορικοί επιθυμούν να αναστρέψουν την Ιστορία και να αμφισβητήσουν τις μνήμες που αναδύονται από το ιερό θυσιαστήριο της Κανδάνου, θα παίρνουν κάθε φορά την απάντηση που τους ταιριάζει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση