HomeΚΡΗΤΗΜεγάλο κύκλωμα εμπορίας όπλων με τη συμμετοχή αστυνομικών… ξεσκέπασε η αστυνομική επιχείρηση

Μεγάλο κύκλωμα εμπορίας όπλων με τη συμμετοχή αστυνομικών… ξεσκέπασε η αστυνομική επιχείρηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είκοσι ένα άτομα, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, επιχειρηματίες με σκοπευτικούς συλλόγους, αλλά και με καταστήματα πώλησης όπλων έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Επίσης έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός όπλων και χειροβομβίδων.

Σύμφωνα με το bloko.gr, από τους τέσσερις αστυνομικούς, οι δύο υπηρετούν στα Χανιά και οι άλλοι δύο είναι στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ της πόλης και μάλιστα είχαν εμπλακεί σε αντίστοιχη υπόθεση τον περασμένο Απρίλιο.

Τότε, μάλιστα, είχαν συλληφθεί από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ανάμεσα στους 17 πολίτες, που έχουν συλληφθεί, είναι και επιχειρηματίες με σκοπευτικούς συλλόγους, αλλά και καταστήματα πώλησης όπλων.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες με εικονικά έγγραφα έκαναν και λαθρεμπόριο φυσιγγίων, καθώς έβγαζαν ψευδείς βεβαιώσεις ότι η χρήση των όπλων γινόταν στο σκοπευτήριο και άρα ο κάτοχος του όπλου δικαιούντο να λάβει νέα άδεια αγοράς πυρομαχικών.

Τα όπλα τα έφερναν κυρίως από την Αυστρία και τα περισσότερα τα διέθεταν στο νησί, ενώ για εκείνα που είχαν προορισμό την Αθήνα, τη μεταφορά τους -σύμφωνα με πληροφορίες- την είχαν αναλάβει οι δύο ειδικοί φρουροί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Στο σπίτι του ενός ειδικού φρουρού, οι αστυνομικοί βρήκαν όπλα και χειροβομβίδες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση