HomeΚΟΣΜΟΣΔημοσκόπηση Reuters: Η Χίλαρι προηγείται με 11% έναντι του Τραμπ

Δημοσκόπηση Reuters: Η Χίλαρι προηγείται με 11% έναντι του Τραμπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Χίλαρι Κλίντον, το φαβορί στην κούρσα για την εξασφάλιση του χρίσματος των Δημοκρατικών ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 8η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα κλείσει την ψαλίδα τον περασμένο μήνα.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, από την 30ή Μαΐου ως την 3η Ιουνίου.

Το 46% των Αμερικανών που είπαν ότι είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν τάχθηκαν υπέρ της Κλίντον, ενώ το 35% υπέρ του Τραμπ. Την ίδια ώρα, ένα 19% του αντιπροσωπευτικού δείγματος των 1.421 Αμερικανών εκλογέων ανέφερε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει ούτε την Κλίντον, ούτε τον Τραμπ.

Ο Τραμπ φερόταν να ισοψηφεί με την Κλίντον σε προηγούμενες έρευνες της Ipsos που είχαν διενεργηθεί τον Μάιο, οδηγώντας πολιτικούς παρατηρητές να κάνουν λόγο περί μιας αμφίρροπης κούρσας ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση