HomeΚΡΗΤΗΤραγικά τα νούμερα από το χθεσινό ναυάγιο – Διάλογοι που συγκλονίζουν από τους καπετάνιους

Τραγικά τα νούμερα από το χθεσινό ναυάγιο – Διάλογοι που συγκλονίζουν από τους καπετάνιους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τραγικά είναι τα νούμερα από το χθεσινό ναυάγιο με τους πρόσφυγες που σημειώθηκε νότια των Καλών Λιμένων στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, έχουν επιβεβαιωθεί οι χειρότεροι φόβοι των αρχών για τον απολογισμό καθώς ο αριθμός των τεσσάρων νεκρών προσφύγων που είχαν ανασυρθεί από το ναυάγιο ανέβηκε στους 9!

Ήδη έχουν διασωθεί 340 πρόσφυγες οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε διάφορες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, 242 πρόσφυγες προωθήθηκαν στην Ιταλία, 74 στην Αίγυπτο, 16 στην Τουρκία και 7 στην Μάλτα.

Η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στήθηκε χθες το πρωί μετά από σήμα sos που εξέπεμψε το ξύλινο πλοιάριο 25 μέτρων μετά από μηχανική βλάβη που παρουσίασε όταν βρισκόταν 70 περίπου ναυτικά μίλια νότια του Λέντα.

Οι ελληνικές λιμενικές αρχές έσπευσαν στο σημείο και βρήκαν ένα μισοβυθισμένο πλοίο με τους μετανάστες να παλεύουν με τα… κύματά.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν λιμενικά σκάφη, παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ιδιωτικά σκάφη αλλά και super puma.

Διάλογοι που συγκλονίζουν από τους καπετάνιους

Διάλογοι που συγκλονίζουν ανάμεσα στους καπετάνιους πλοίων που βρέθηκαν από την αρχή στο ναυάγιο είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το ηχητικό ντοκουμέντο ανέδειξε η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» και στο οποίο ακούγονται αναφορές μέσω ασυρμάτου για πολλούς νεκρούς, με τους καπετάνιους παραπλεόντων πλοίων να κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση