HomeCity GuideΜαθητικό φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου στην Γόρτυνα

Μαθητικό φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου στην Γόρτυνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου του δήμου Γόρτυνας.

Το φεστιβάλ διοργανώνει ο δήμος Γόρτυνας, το Σωματείο «Διάζωμα», η Περιφέρεια Κρήτης και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομίας εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου που ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, έπειτα από τις επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών.

CQ4H0102 CQ4H0103

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 07 έως 12 Ιουνίου με μελωδίες από μουσικά σχήματα και θεατρικές παραστάσεις.

CQ4H0190 CQ4H0206

Το «5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου» θα ξεκινήσει στις 7:00 το απόγευμα στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς του Αρχαιολογικού χώρο της Γόρτυνας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θεατρικά και μουσικά δρώμενα από μαθητές, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προέρχονται από σχολικές μονάδες όχι μόνο του Δήμου Γόρτυνας αλλά ολόκληρου του Νομού Ηρακλείου.

CQ4H0266 CQ4H0952

Τα δρώμενα περιλαμβάνουν παραστάσεις εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και την σύγχρονη εποχή, με επιρροές από την επικαιρότητα, αποτυπώνοντας τον σύγχρονο τρόπο διαβίωσης αλλά και την διαχρονικότητα των γεγονότων παρά το πέρασμα αιώνων, υμνώντας και τιμώντας Έλληνες συγγραφείς, ποιητές και μουσικούς.

CQ4H1060 CQ4H1164

Στόχος των διοργανωτών είναι  το συγκεκριμένο μαθητικό Φεστιβάλ, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την περιοχή της Μεσσαράς, να διευρύνει τους ορίζοντές του ώστε τα επόμενα χρόνια να λαμβάνουν μέρος σχολεία όχι μόνο από το Δήμο Γόρτυνας και την Κρήτη, αλλά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο οι αρχαιότητες της Γόρτυνας και ειδικά το Μεγάλο Θέατρο, θα μπορέσουν να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να καταξιωθούν στην συνείδηση των πολιτών. Παράλληλα, με την προσπάθεια αυτή οι μαθητές θα γνωρίζουν βιωματικά την ιστορία μας και λειτουργώντας στα πλαίσια της ομαδικότητας και της συνεργασίας σε δράσεις τόσο αξιόλογες οι οποίες προάγουν τον πολιτισμό μας, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διάσωσης και ανάδειξης του πολιτιστικού μας πλούτου. Άλλωστε η Υιοθεσία και Διάσωση του Αρχαίου Θεάτρου της Γόρτυνας, αποτελεί και το κεντρικό σύνθημα του Μαθητικού Φεστιβάλ.

CQ4H1497 CQ4H1591

Έτσι κάθε χρόνο, μαθητές απ όλη τη χώρα, θα έχουν την δυνατότητα μέσα από αυτήν την εκδήλωση να γνωρίζουν και κατόπιν να υιοθετούν το Αρχαίο Θέατρο της Γόρτυνας, ώστε να συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο στην προσπάθεια που γίνεται για την αναστύλωσή του.

CQ4H1599

«Ο Δήμος Γόρτυνας καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους στο Φεστιβάλ, την προσπάθεια των μαθητών και παράλληλα να υιοθετήσουν το Μεγάλο Θέατρο της Γόρτυνας. Πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια και να συνδράμουμε με κάθε μέσο, ώστε η πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων μας να μεταλαμπαδευτεί στις νεότερες γενιές»

Διαφήμιση
Διαφήμιση