HomeΚΡΗΤΗΗ πετρόχτιστη βρύση εμπόδιζε το… καφέ της πλατείας! Αγανάκτηση των κατοίκων

Η πετρόχτιστη βρύση εμπόδιζε το… καφέ της πλατείας! Αγανάκτηση των κατοίκων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η όμορφη πλατεία που βρίσκεται στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου και κοσμεί το χωριό με τα καταπράσινα δέντρα της και τα αγάλματα ηρώων της περιοχής τείνει να γίνει μία μεγάλη αλάνα, γεμάτη καφετέριες.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στο cretapost, η καταστροφή και εξαφάνιση της ωραίας πέτρινης βρύσης που βλέπετε, χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς διαβούλευση με την κοινωνία και χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία, οδήγησε μαζί με άλλες παρόμοιες καταστροφές που έκαναν και αναπτύσσονται στη συνέχεια, στην μετατροπή της πλατείας σε αλάνα.

plateia2

Η διαμόρφωση της εν λόγω πλατείας και της πεζοδρόμησης της οδού 25ης Μαρτίου είχε γίνει μετά από απόφαση του πρώην δημοτικού συμβουλίου Αρκαλοχωρίου, υλοποιώντας την μελέτη του διαπρεπούς αρχιτέκτονα μηχανικού κ. Στέλιου Ασλανίδη.

vrish

Έτσι, όπως αναφέρουν, με την ολοκλήρωση των εργασιών, τις φυτεύσεις των δένδρων και αργότερα την τοποθέτηση των αγαλμάτων των τοπικών ηρώων, το Αρκαλοχώρι απέκτησε μια όμορφη και λειτουργική πλατεία στη θέση της αλάνας που προϋπήρχε.

PLATEIAA

Όπως επισημαίνουν ωστόσο, οι Αρκαλοχωρίτες και οι επισκέπτες του τόπου δεν πρόκειται να χαρούν αυτό το σημαντικό έργο στην αρχική αρχιτεκτονική του φόρμα, ομορφιά και λειτουργικότητα.

plateia6

“Κάποιοι, που δυστυχώς παριστάνουν την διοίκηση του τόπου, βάλθηκαν να ξαναμετατρέψουν την πλατεία και πάλι σε αλάνα, και τα κατάφεραν!

Τώρα απομένει μόνο να αφαιρέσουν τα αγάλματα και να ξεριζώσουν τον πλάτανο που φύτεψαν κάτοικοι πριν από 20 χρόνια περίπου.

plateia5

Όλα τα παραπάνω, χωρίς καμία απόφαση του Δ Σ, καμία μελέτη, ούτε καν τεχνική έκθεση! Σκέτος βανδαλισμός! Αρκεί ένα σκαπτικό μηχάνημα υπό της διαταγές ενός αξιωματούχου, (εννοείται μετά από εντολή του δημάρχου), και μέσα λίγα λεπτά κατεδαφίζονται έργα που χτίστηκαν με κόπους, με χρήματα των συμπολιτών μας και με θυσίες πολλών χρόνων! Έργα όμορφα, χρήσιμα και κυρίως νόμιμα αφού έγιναν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες” αναφέρουν οι ίδιοι χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση