HomeΚΡΗΤΗΖητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης… λόγω μεταναστών

Ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης… λόγω μεταναστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανησυχία τους για την έξαρση του φαινομένου της παράνομης μεταφοράς και διέλευσης μεταναστών στην περιοχή του Λασιθίου εκφράζουν οι αστυνομικοί της περιοχής, ζητώντας ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου.

Αστυνομικοί που υπηρετούν στη συγκεκριμένη διεύθυνση του νησιού βλέπουν το τελευταίο διάστημα καραβάνια παράνομων μεταναστών να καταφτάνουν στην περιοχή τους, χωρίς ουσιαστικά να μπορούν να αντιδράσουν, καθώς οι ελλείψεις της διεύθυνσης σε ανθρώπινο δυναμικό είναι δεδομένες καθόλη τη διάρκεια του έτους, πόσο μάλλον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που παρατηρείται το φαινόμενο αυτό.

Για το λόγο αυτό, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου έστειλε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στην οποία του παρουσιάζουν πώς έχει η κατάσταση στην περιοχή τους, ζητώντας ταυτόχρονα ενίσχυση της υπάρχουσας δύναμης, με την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή επισημαίνουν:

“Τις τελευταίες ημέρες στο Λασίθι είμαστε παρατηρητές μιας έξαρσης της παράνομης μετανάστευσης η οποία αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι στη διάρκεια μιας εβδομάδας είχαμε την άφιξη δυο σκαφών με παράνομους μετανάστες.

Η περιοχή του Λασιθίου είναι αυτή που και κατά το παρελθόν έχει αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Κρήτη από την άφιξη εκατοντάδων παράνομων μεταναστών με σκάφη.

Αυτό σε συνδυασμό με την αυστηρότερη επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων που βρίσκονται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθιστά την θαλάσσια περιοχή της Κρήτης μια νέα δίοδο διαφυγής όλων εκείνων των ανθρώπων που περιμένουν είτε στα παράλια της Τουρκίας, είτε σε άλλες χώρες τις μεσογείου, στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Όπως γνωρίζετε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου είναι μια μικρή σε προσωπικό διεύθυνση και αυτή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε όλη την Ελλάδα με ελλείψεις που φτάνουν στο 30% από την οργανική δύναμη της Διεύθυνσης και οι συνάδελφοι μας πασχίζουν καθημερινά στην εκτέλεση της υπηρεσίας τους, πράγμα το οποίο φάνηκε ακόμα περισσότερο τις τελευταίες ημέρες λόγω της παράνομης μετανάστευσης.

Η ένωση μας έχει τονίσει και κατά το παρελθόν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού ζητώντας να γίνουν όσο το δυνατό περισσότερες μεταθέσεις αστυνομικών.

Αυτό το χρονικό διάστημα όμως είναι εντονότερο με την παράνομη μετανάστευση να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς που θα γίνουν πιο έντονοι στα μέσα του καλοκαιριού.

Για αυτό το λόγο παρακαλούμε άμεσα την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και την όσο δυνατό μεγαλύτερη ενίσχυση της Δ.Α. Λασιθίου”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση