HomeΚΟΣΜΟΣΣήμερα η εκλογή Προέδρου της βουλής στην Κύπρο

Σήμερα η εκλογή Προέδρου της βουλής στην Κύπρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά μετά τις εκλογές η ολομέλεια της Kυπριακής Βουλής προκειμένου να εκλέξει το νέο πρόεδρό της.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις τέσσερις το απόγευμα και νωρίτερα θα συνέλθουν οι αρχηγοί των κομμάτων σε σύσκεψη για να καθορίσουν τη σειρά με την οποία θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες καθώς η διαδικασία με την οποία θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες θα παίξει σημαντικό ρόλο για την εκλογή.

Στην χθεσινή άτυπη σύσκεψη των κομμάτων, αποφασίστηκε ότι θα διεξαχθούν τρεις γύροι ψηφοφορίας.

Για την εκλογή Προέδρου από τον πρώτο γύρο απαιτείται ο αριθμός των 29 ψήφων, στο δεύτερο γύρο χρειάζονται 22 ψήφοι και στον τρίτο η απλή πλειοψηφία.

Μέχρι στιγμής θεωρούνται σίγουρες οι υποψηφιότητες του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου. Ο κ. Σιζόπουλος στηρίζεται από το κόμμα του από το ΔΗΚΟ αλλά και από τη Συμμαχία Πολιτών.

Οι Οικολόγοι, που επίσης συνήλθαν χθες βράδυ, αποφάσισαν ότι εμμένουν στην υποψηφιότητα του Προέδρου τους Γιώργου Περδίκη.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) συνέρχεται το μεσημέρι το πολιτικό γραφείο για λήψη τελικής απόφασης. Πριν από σύο ημέρες το πολιτικό γραφείο αποφάσισε να προκρίνει την υποψηφιότητα του προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στο ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) δεν ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής πώς θα κινηθούν οι δύο βουλευτές του.

Τη διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Βουλής θα προηγηθεί η ορκωμοσία των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις 22 Μαϊου.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση