HomeΚΟΣΜΟΣΠυροβολισμοί και δύο θύματα στο πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια

Πυροβολισμοί και δύο θύματα στο πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός έχει σημάνει στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, UCLA, έπειτα από εισβολή ενόπλου.

Αρχικά, αμερικανικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για δύο νεκρούς, με τις αστυνομικές να κάνουν λόγο για «τουλάχιστον δύο θύματα», ωστόσο νεότερες αναφορές επισημαίνουν πως πρόκειται για τραυματίες.

Η εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Ρεμπέκα Κένταλ δήλωσε πως στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KTLA ο δράστης δε φέρεται να είναι ανάμεσα στα δύο θύματα και η αμερικανική αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του.

Στο μεταξύ, η διεύθυνση του UCLA έχει δώσει εντολή στους φοιτητές να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο, ενώ λέγεται πως οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από το κτίριο της μηχανολογίας.

Με γραπτό μήνυμα, email και ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, η διεύθυνση ενημέρωσε τους φοιτητές για την κατάσταση, ενώ ένας φοιτητής που μίλησε στο δίκτυο MSNBC δήλωσε ότι η αστυνομία τους κάλεσε όλους να εγκαταλείψουν το σημείο και να εκκενώσουν τον πανεπιστήμιο.

Την ίδια ώρα, αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως στην περιοχή γύρω από το πανεπιστήμιο έχουν αναπτυχθεί και ειδικοί πυροτεχνουργοί, παρότι δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει απειλή για τοποθέτηση βόμβας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση των δύο θυμάτων, ενώ λέγεται πως βρίσκονταν είτε εντός, είτε κοντά στο κτίριο μηχανολογίας του πανεπιστημίου.

Φοιτητής του πανεπιστήμιου έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Πυροβολισμοί συμβαίνουν τώρα», «Η αστυνομία φωνάζει σε όλους στην αίθουσα Boelter να εκκενώσουν άμεσα», «Ήμουν στο Boelter και είδα την αστυνομία να ακροβολίζεται γύρω από το κτίριο φωνάζοντας σε όλους να τρέξουν».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση