HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Εφορία έστειλε 50.000 ραβασάκια σε οφειλέτες που χρωστούν από 30 έως 500 ευρώ

Η Εφορία έστειλε 50.000 ραβασάκια σε οφειλέτες που χρωστούν από 30 έως 500 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Παρακαλείστε να τακτοποιήσετε τις οφειλές σας», λέει λίγο ως πολύ το… ραβασάκι που έχουν λάβει περίπου 50.000 φορολογούμενοι που έχουν χρέη προς την εφορία.

Το κακό είναι ότι πρόκειται για οφειλές που δεν ξεπερνάνε τα 500 ευρώ κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι οι… οχλήσεις δεν θα γίνονται εφεξής μόνο στους μεγάλους οφειλέτες αλλά και στους αποκαλούμενους “μικρούς”.

Επί της ουσίας πρόκειται για οφειλές από 30 ως 500 ευρώ, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως τις 31 Δεκεμβρίου και όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, τα σημειώματα δεν έχουν το χαρακτήρα… απειλής αλλά υπενθύμισης. Ποιοι δεν πήραν και δεν πρόκειται να πάρουν ραβασάκι; Όσοι έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους, όσοι έχουν υπαχθεί σε διαδικασία αναστολής της είσπραξης, όσοι οφειλέτες έχουν χρέη που έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτα είσπραξης, καθώς και όσοι δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη.

Ανάλογα σημειώματα έχουν φύγει προ πολλού για τους μεγάλους οφειλέτες, ενώ αναμένεται (;) και η δημοσιοποίηση της νέας, επικαιροποιημένης λίστας των μεγάλων οφειλετών. Σημειωτέον ότι ήδη έχουν συσσωρευθεί νέα χρέη 3,6 δισ ευρώ από την αρχή του έτους, τα οποία προστίθενται στα 83,9 δισ ευρώ των παλαιότερων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση