HomeΚΡΗΤΗΑπούσα η κυβέρνηση στους πρόσφυγες της Κρήτης – Τι δηλώνουν οι φορείς

Απούσα η κυβέρνηση στους πρόσφυγες της Κρήτης – Τι δηλώνουν οι φορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόνη της βρίσκεται η Κρήτη απέναντι στους… πρόσφυγες που τις τελευταίες ημέρες ολοένα και καταφτάνουν στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Η κυβέρνηση είναι απούσα παρά τον αρχικό σχεδιασμό που είχε κάνει για το προσφυγικό.

«Καμία απολύτως πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους πρόσφυγες που καταφτάνουν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη» όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο cretapost ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης ενώ όπως τονίζει δεν υπάρχει και καμία απολύτως επικοινωνία από την κεντρική ηγεσία.

«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τί θα γίνει για αυτούς τους ανθρώπους. Μόνοι μας προσπαθούμε, με καλό συντονισμό, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτάκης.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός μιλώντας στο cretapost, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τις τελευταίες αφίξεις των προσφύγων.

«Σίγουρα τα δύο τελευταία περιστατικό προκαλούν έντονο προβληματισμό. Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία και καμία μέριμνα από τα αρμόδια υπουργεία» τόνισε ο κ. Λαμπρινός ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την απορία με το τί θα γίνει εφόσον έρθουν μετανάστες από την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως υπάρχει στην β’ φάση του σχεδιασμού της κυβέρνηση για το προσφυγικό.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτε ως προς το τί θα γίνει αν έρθουν μετανάστες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Εμείς ως δήμος Ηρακλείου θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας αν τεθεί θέμα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Λαμπρινός ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι – με αφορμή την επίσκεψή του αύριο στην Σάμο – θα επιχειρήσει να έρθει σε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό για να ενημερωθεί.

Ευθύνες στο λιμενικό «ρίχνει» ο Στ. Αρναουτάκης

Μεγάλες ευθύνες στο λιμενικό «ρίχνει» ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης σχετικά με την φύλαξη της θαλάσσιας περιοχής ανατολικά του νησιού.

«Το σκάφος που υπήρχε στο Άγιο Νικόλαο απομακρύνθηκε από το λιμενικό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής φύλαξη στην ανατολική πλευρά της Κρήτης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Μέσα σε λίγες ημέρες 178 μετανάστες στην Κρήτη

Μέσα σε λίγες ημέρες έφτασαν στο νησί της Κρήτης 178 πρόσφυγες σε… δύο δόσεις.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ένα ακυβέρνητο πλοιάριο που εξέπεμψε sos ανοιχτά της Σητείας εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 65 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 17 παιδιά.

Μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες έφυγαν χθες από το νησί με προορισμό κάποιο hotspot του Αιγαίου. Όλες τις ημέρες παραμονής τους στην Κρήτη βρίσκονταν στον επιβατικό σταθμό της Σητείας καθώς δεν υπήρχε άλλο μέρος στο Λασίθι για την φιλοξενία τους.

Λίγα 24ωρα αργότερα, και συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης βρέθηκαν να περιπλανώνται στην ακτή του Αγίου Ανδρέα στην περιοχή μεταξύ Μιλάτου και Αφορεσμένου 113 πρόσφυγες ανάμεσά τους, 33 παιδιά.

Οι πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες ταυτοποίησής τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση