HomeΚΡΗΤΗΣτον εισαγγελέα οι δουλέμποροι… των ονείρων – Στο Γυμναστήριο οι μετανάστες

Στον εισαγγελέα οι δουλέμποροι… των ονείρων – Στο Γυμναστήριο οι μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον εισαγγελέα Λασιθίου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο διακινητές, που μετέφεραν τους 113 μετανάστες στην ακτή του Αγίου Ανδρέα στην περιοχή μεταξύ Μιλάτου και Αφορεσμένου.

Οι δύο διακινητές, ένας 60χρονος από το Μοντενέγκρο και ένας 34χρονος από την Κροατία, συνελήφθησαν ο ένας ανάμεσα στους λαθρομετανάστες και ο άλλος λίγο αργότερα σε κοντινό σημείο από την ακτή.

prosfyges

Οι 113 μετανάστες

Την ίδια ώρα οι 113 μετανάστες παραμένουν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, όπου σήμερα γίνεται πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση τους, αλλά και να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Μάλιστα έξι από αυτούς μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Εξάλλου ανάμεσα τους βρίσκονται και 33 παιδιά, τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Τη σίτιση των λαθρομεταναστών έχουν αναλάβει φορείς του Αγίου Νικολάου, η Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου αλλά και ξενοδόχοι της περιοχής.

Ωστόσο η παρουσία των μεταναστών έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, με τους περισσότερους εκ των κατοίκων να εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για έξαρση του φαινομένου τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά των λαθρομεταναστών.

Οι 113 μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν αλλά και άλλες χώρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση