HomeLife & StyleΦτιάχνουν μουσείο για τον Yves Saint Laurent -Στο Μαρακές

Φτιάχνουν μουσείο για τον Yves Saint Laurent -Στο Μαρακές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μουσείο αφιερωμένο στον Ιβ Σεν Λοράν ετοιμάζεται στο Μαρακές. Μία τοποθεσία που ο σχεδιαστής αγαπούσε πολύ.

«Όταν ο Ιβ Σεν Λοράν ανακάλυψε το Μαρακές το 1966, συγκινήθηκε τόσο πολύ από το μέρος που αποφάσισε να αγοράσει ένα σπίτι και να επιστρέφει εκεί τακτικά. Είναι απόλυτα φυσικό, 50 χρόνια αργότερα, να χτίσεις ένα μουσείο αφιερωμένο στο έργο του, καθώς αυτή η χώρα ήταν τόσο μεγάλη πηγή έμπνευσης γι’ αυτόν». Αυτο τονίζει ο Πιερ Μπερζέ, σύντροφος του Ιβ Σεν Λοράν, που συνάντησε τον μεγάλο μόδιστρο το 1958 και μαζί ίδρυσαν το 1961 τον Οίκο Μόδας Ιβ Σεν Λοράν, τον οποίο ο ίδιος διηύθυνε έως το 2012.

Στο μουσείο θα φιλοξενηθεί η εντυπωσιακή συλλογή του Γάλλου μόδιστρου, 5.000 ενδύματα, 15.000 αξεσουάρ υψηλής ραπτικής, δεκάδες χιλιάδες σχέδια και άλλα αντικείμενα.

Σχεδιάστηκε από το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο studio KO, θα είναι στο οδό Ιβ Σεν Λοράν, δίπλα στον Κήπο Μαζορέλ, το εμβαδόν του θα είναι 4.000 τετραγωνικά μέτρα, θα περιλαμβάνει χώρο 400 τετραγωνικών μέτρων για τη μόνιμη συλλογή, 150 τετραγωνικών μέτρων για περιοδεύουσες εκθέσεις, αμφιθέατρο 130 θέσεων, βιβλιοπωλείο, εστιατόριο με βεράντα και ερευνητική βιβλιοθήκη με 5.000 τόμους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση