HomeΚΡΗΤΗΣτην τελική ευθεία το… Καπετανάκειο

Στην τελική ευθεία το… Καπετανάκειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία οδεύει η ολοκλήρωση της αποπεράτωσης του ιστορικού κτιρίου του Καπετανακείου στο Ηράκλειο μετά και την ένταξή της δεύτερης φάσης προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ειπώθηκε στη σημερινή σύσκεψη η δεύτερη φάση μπορεί άμεσα να προκηρυχθεί με χρόνο αποπεράτωσης ενός έτους, γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σ’ ένα χρόνο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο ο εργολάβος.

LAMPRINOS KAPETANEKEIO

7 χρόνια στο… περίμενε

7 χρόνια περίπου το ιστορικό κτίριο του Καπετανακείου είναι γιαπί. Οι μαθητές του 1ου Ενιαίου Λυκείου Ηρακλείου κάνουν μάθημα σε κοντέινερ – σαν αυτά που χρησιμοποιούνται για τους σεισμόπληκτους – στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου ξεκίνησαν πριν από 7 χρόνια αλλά λίγο αργότερα σταμάτησαν καθώς χρειαζόταν να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ για να ολοκληρωθεί.

Η γραφειοκρατία όμως «μπλοκάρει» ξανά και ξανά το έργο και δυστυχώς την… πληρώνουν τα παιδιά που είτε με κρύο, είτε με καύσωνα κάνουν μάθημα στα κοντέινερ.

Τώρα, αρκετούς μήνες μετά το νέο «μπλόκο» της γραφειοκρατίας φαίνεται το έργο ξεμπλοκάρει και βρίσκετια στην τελική του ευθεία.

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση