HomeΣΠΟΡΠανιώνιος – ΑΕΚ 1-0

Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε θετικό τρόπο μία ονειρεμένη σεζόν, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. «Χρυσός σκόρερ» ο Γιώργος Μασούρας στο 41′.

Δοκάρι για τον «Δικέφαλο» με τον Χρήστο Αραβίδη στο 49′.

Η εικόνα του αγώνα

H έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος έδωσε την ευκαιρία στον Νίκο Παναγιώταρα να κάνει αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο Μπρούνο Σουκουλίνι επέστρεψε ύστερα από 3,5 μήνες στην αγωνιστική δράση, παίρνοντας θέση στο πλευρό Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο. Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την καλύτερη ενδεκάδα σε σχέση με τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Μετά από ένα πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο, ο Πανιώνιος ανέλαβε τα ηνία του αγώνα κι είχε τρεις καλές στιγμές με τους Βιγιάλμπα (14′), Σιώπη (15′) και Μπαργκάν (17′). Οι ευκαιρίες του Πανιώνιου «αφύπνισαν» τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απείλησαν με τους Ντιέγκο Μπουονανότε (21′), Έλντερ Μπαρμπόσα (23′) και Μπρούνο Σουκουλίνι (26′), αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες αντιμετώπιζαν εμφανές πρόβλημα στον τομέα της δημιουργίας, με συνέπεια να δυσκολεύονται να επιτεθούν με οργανωμένο τρόπο. Τελικά, στο 41ο λεπτό ο Γιώργος Μασούραςέδωσε τη λύση με όμορφη κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Βιγιάλμπα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναγιωτάρας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Γαλανόπουλο στη θέση του Σουκουλίνι, με τον νεαρό άσο να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του «Δικεφάλου». Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος κι έφθασε μία «ανάσα» από το 2-0 στο 47′, αλλά ο Μπαρόχα αρνήθηκε το γκολ στον Μπρούνο Χαλκιαδάκη με εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Κενάν Μπαργκάν πέρασε ψηλά άουτ. Η ΑΕΚ «απάντησε» δύο λεπτά αργότερα, όμως το διαγώνιο σουτ του Αραβίδη «τράνταξε» το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη.

Η «Ένωση» πίεσε για την ισοφάριση, αλλά οι παίκτες του Ουζουνίδη έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, με τους ταχύτατους Μπαργκάν, Μασούρα και Βιγιάλμπα. Οι αρκετές αλλαγές κι οι συχνοί τραυματισμοί έριξαν αισθητά το ρυθμό του αγώνα, κάτι που βόλεψε τον Πανιώνιο, ο οποίος και πήρε τη νίκη, παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης.

 

MVP

Ο Γιώργος Μασούρας συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκειας της σεζόν. Ο νεαρός άσος πέρασε από το γκολ της νίκης, βοήθησε πολύ τόσο στον δημιουργικό όσο και στον αμυντικό τομέα, όντας ένας εκ των πρωταγωνιστών των «κυανέρυθρων».

Αδύναμος κρίκος

Ο Άρης Σοϊλέδης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του έδωσε ο Νίκος Παναγιωτάρας, πραγματοποιώντας μία μέτρια εμφάνιση. Ο 25χρονος μπακ έχασε τον Μασούρα στο γκολ του Πανιώνιου, ενώ υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη.

Σχόλιο

Το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής απ’ την στιγμή που τόσο η ΑΕΚ όσο κι ο Πανιώνιος ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι. Παρόλα αυτά, οι «κυανέρυθροι» έδειξαν να θέλουν περισσότερο το ματς, γι’ αυτό και το πήραν. Όσον αφορά στην «Ένωση», η μέτρια εμφάνιση αρκετών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας ενόψει και του προγραμματισμού της νέας σεζόν.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης (71′ Ρισβάνης), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Βιγιάλμπα (66′ Ποζατζίδης), Μασούρας, Χαλκιαδάκης (86′ Πινιώτης), Μπαργκάν.

AEK: Μπαρόχα, Μπακάκης (85′ Βλαχομήτρος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σουκουλίνι (46′ Γαλανόπουλος), Κορδέρο, Μπουονανότε, Πλατέλλας (68′ Βασιλαντωνόπουλος), Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση