HomeΚΡΗΤΗΣε εξέλιξη σύσκεψη στον Άγιο Νικόλαο για τη φιλοξενία των προσφύγων

Σε εξέλιξη σύσκεψη στον Άγιο Νικόλαο για τη φιλοξενία των προσφύγων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα σύσκεψη στο Δήμο Αγίου Νικολάου, υπό το δήμαρχο Αντώνη Ζερβό και τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων φορέων προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών που αποβιβάστηκαν το μεσημέρι στην παραλία του Αγίου Ανδρέα μεταξύ Μιλάτου και Αφορεσμένου.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, το ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων οι οποίοι καταμετρήθηκαν σε 113 άτομα, είναι μείζον καθώς ο δήμος δεν διαθέτει την κατάλληλη υποδομή για την εξυπηρέτηση ανάλογων περιστατικών.

prosfyges

Νωρίτερα, είχε προταθεί ως χώρος φιλοξενίας των προσφύγων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλά παιδιά, η Μονή Αρετίου, την οποία επισκέφθηκε προσωπικά ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που τίθενται από την ΕΛΑΣ και η λύση αυτή εγκαταλείφθηκε. Από την πλευρά του πάντως, ο κ.κ. Γεράσιμος εμφανίστηκε διατεθειμένος να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί στην φιλοξενία των δοκιμαζόμενων αυτών ανθρώπων. Μάλιστα, ο κ. Ζερβός εξήρε με έμφαση το ρόλο της τοπικής εκκλησίας και την ανθρωπιστική διάθεση που επιδεικνύει ο ποιμενάρχης της.

Η συνεργασία πάντως με τη Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου στην αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης που προέκυψε θεωρείται δεδομένη, όσον αφορά στη σίτιση των μεταναστών.

Για την εξασφάλιση της διατροφής τους, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τόνισε και αυτή τη φορά θα βοηθήσουν εθελοντικά ξενοδόχοι της περιοχής διαθέτοντας φαγητό για τις ανάγκες προσφύγων και μεταναστών.

Η σύσκεψη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου μία ώρα.

Την ίδια ώρα, οι μετανάστες που συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Ανδρέα, επιβιβάστηκαν σε πούλμαν προκειμένου να μετακινηθούν στο σημείο που θα υποδειχθεί από τις αρχές ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της καταγραφής και της ταυτοποίησής τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση