HomeΚΡΗΤΗ«Ακριβό» το λιμάνι λένε οι έμποροι – Ζητούν λύσεις από τον ΟΛΗ

«Ακριβό» το λιμάνι λένε οι έμποροι – Ζητούν λύσεις από τον ΟΛΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Ηρακλείου αναλύονται αυτή την ώρα σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιείται ανάμεσα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και την διοίκηση του ΟΛΗ στην αίθουσα «Καρούζου».

Οι έμποροι και επιχειρηματίες δηλώνουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί το λιμάνι καθώς πολλές εταιρίες αναγκάζονται να χρεώνουν ακριβότερα τα προϊόντα τους εξαιτίας του κόστους.

OLH EPIMELHTHRIO

Παράλληλα, έθεσαν στην διοίκηση του ΟΛΗ το θέμα με τις βάρδιες αλλά και τα προβλήματα με τα μηχανήματα φορτοεκφόρτωσης.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «οι γερανοί και τα μηχανήματα φορτοεκφόρτωσης είναι σε κακή κατάσταση και υπάρχει ο φόβος να γίνει κάποια ζημιά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν την δουλειά τους».

Ο πρόεδρος του ΟΛΗ, Απόλλωνας Φιλιππής ακούει με προσοχή όλα τα προβλήματα των εμπόρων και επιχειρηματιών και αναμένεται να δώσει απαντήσεις.

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου

Σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η μείωση των χρεώσεων για την  παροχή υπηρεσιών στο Εμπορικό Λιμάνι Ηρακλείου, η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και ο εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης, ήταν μερικά από τα κύρια θέματα που έθεσαν οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου στη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) ως προτάσεις για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων αλλά και την ανταγωνιστικότητα του Λιμανιού.

Στη σύσκεψη που προκάλεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης παρουσιάστηκαν εκτενώς στον νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα  Σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Απόλλωνα Φιλιππή τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη συνεργασία του φορέα με τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και οι προτεινόμενες λύσεις.

limani synanthsh

Ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ανέφερε ότι το Λιμάνι Ηρακλείου είναι το ακριβότερο της χώρας και εξέφρασε την έκκληση του επιχειρηματικού κόσμου για μείωση τιμών, βελτίωση στην ταχύτητα εξυπηρέτησης και ασφάλεια των εργασιών.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης, επισήμανε ότι το κόστος και οι υποδομές του Λιμανιού λειτουργούν αποτρεπτικά για πολλές ξένες εταιρείες οι οποίες τελικά επιλέγουν άλλα λιμάνια για να παραδώσουν τα προϊόντα τους και έτσι μειώνεται ο ανταγωνισμός του μεγαλύτερου λιμανιού της Κρήτης.

limani synanthsh2

Ο κ. Φιλιππής δήλωσε ενήμερος για τα ζητήματα αυτά και ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν εγκριθεί 14 θέσεις προσωπικού στο Εμπορικό Λιμάνι και έχει συγκροτηθεί Επιτροπή στον ΟΛΗ, η οποία επεξεργάζεται τις αλλαγές στον τιμοκατάλογο, ο οποίος αναμένεται να ισχύσει σε μερικούς μήνες, μετά από σχετική έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση