HomeΚΡΗΤΗΤιμητικός έπαινος σε δύο γυμνάσιο του Ηρακλείου για την εργασία τους στο προσφυγικό

Τιμητικός έπαινος σε δύο γυμνάσιο του Ηρακλείου για την εργασία τους στο προσφυγικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τιμητικό έπαινο έλαβαν οι μαθητές του ειδικού γυμνασίου Ηρακλείου και του γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας για την εραγσία που έκαναν για το προσφυγικό στο πλαίσιο των Δράσεων και Προγραμμάτων γύρω από το Προσφυγικό Ζήτημα.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Με αφορμή τον τιμητικό έπαινο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π. Ε. Ηρακλείου, Νίκος Γιγουρτάκης με ανακοίνωσή του συνεχάρη τους μαθητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή την Βράβευση Δράσεων και Προγραμμάτων γύρω από το Προσφυγικό ζήτημα, στις 10 Μαΐου 2016, από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θέλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου και του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας για την απονομή τιμητικού επαίνου, στην παραπάνω εκδήλωση του ΥΠΠΕΘ.

Ειδικότερα, το Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, ωθούμενο από την επικαιρότητα,  διασκεύασε το βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου «Ντενεκεδούπολη», στο πλαίσιο Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων σχολικού έτους 2015-2016, δημιουργώντας ταινία κινουμένων σχεδίων (animation) με τίτλο: «Δεν είμαστε όλοι ντενεκέδες», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον  Κοκολάκη  Μιχαήλ και την  Τζιβάρα  Ελένη. Το παραπάνω πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, στις 7 Απριλίου 2016, στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δ. Ηρακλείου,  καθώς και στο Made in School 2016, στις 10 Μαΐου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Ηρακλείου.

Αντίστοιχα, το Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, νιώθοντας την ανάγκη να συμβάλει, ως μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, στο προσφυγικό ζήτημα, ετοίμασε αφιέρωμα στους πρόσφυγες, με τίτλο «Πρόσφυγες: Παιδιά ενός κατώτερου θεού», με ανάγνωση ποιημάτων και μαρτυριών με κεντρικό άξονα τον καημό της προσφυγιάς και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αλλά και των Σύριων προσφύγων, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Κυριακάκη Μαρία και την Μεταξάκη Ευαγγελία. Η παραπάνω δράση παρουσιάστηκε  στις 23 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο των Ποιητικών Μαθητικών Περιπάτων 2016, στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δ. Ηρακλείου, καθώς και στην Εσπερίδα τέχνης και λόγου, στις 14 Απριλίου 2014, στο πλαίσιο της 12ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Επίσης, θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου για την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Κοντουδάκη Ελένη, τη Μετζάκη Μαρία και την Τζωρτζάκη Ελευθερία, καθώς και τους μαθητές του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας για την παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την Κυριακάκη Μαρία, την Βιτσαξάκη Ευσεβία, την  Παπαδάκη Ειρήνη, τον Καρπαθιωτάκη Βασίλειο, την Ανδρουλάκη Αικατερίνη και την Λιάσκου Σοφία, για την επιλογή των παραστάσεών τους από την καλλιτεχνική επιτροπή της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» 2016 και τη συμμετοχή τους στο ομώνυμο Διεθνές Φεστιβάλ, στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου. Και οι δύο παραστάσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο Προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων σχολικού έτους 2015-2016.

Διαφήμιση
Διαφήμιση